onsdag 31. desember 2014

Fjerde barnesykdom søvn

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Vanligst er det i alderen måneder til år.


Fjerde barnesykdom søvn

Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Tredagersfeber - den fjerde barnesykdom Kalles også tredagersfeber. RØDLIG UTSLETT: Utslettet kommer stort sett den tredje dagen, og består av små lyserøde flekker på overkroppen, i ansiktet og på armer og bein. Den femte barnesykdom er en vanlig sykdom barn ofte får i ung alder. Sykdommen gir livslang immunitet.


Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Den fjerde barnesykdom kalles også tredagersfeber eller roseola. De siste årene er sykdommen også omdøpt til den sjette barnesykdom , og inngår i en gruppe sykdommer med utslett som ligner hverandre. De andre barnesykdommene er meslinger, røde hunder, skarlagensfeber og den femte barnesykdom. Viruset smitter via sekreter fra luftveiene, som gjerne spres ved hoste og nys.


Man kan også smittes via blo for eksempel ved blodoverføring. Gravide kan smitte fosteret. Man er mest smittsom omtrent 5-dager fra man blir smittet, og smittsomheten varer da som regel rundt dager.


Etter feberen kommer et utslett som varer i opptil fire dager. Den forårsakes av humant herpesvirus type (HHV-6) og til viss grad humant herpesvirus type (HHV-7) som begge tilhører samme subgruppe (roseolovirus) i familien herpesviridae. Tilstanden skyldes et herpesvirus. Vanligvis er det herpesvirus men enkelte ganger kan det skyldes herpesvirus 7. Symptomer på den fjerde barnesykdom.


Dette er en helt ufarlig sykdom, der de fleste barn blir friske innen en uke etter at feberen har startet. Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder. Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm.


Grunnen til dette er at barnet først får høy feber i tre til syv dager, som etterfølges av rødlige hudutslett. Leger omtaler ofte sykdommen som exanthema subitum eller roseola. Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn.


Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, som kan lindres. Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og forekomsten er derfor lav. Fjerde barnesykdom (3-dagersfeber) er en sykdom som rammer barn mellom et halvt og tre år.


Den gir høy feber i tre dager, ofte med litt rød hals i tillegg. Etter tre dager faller temperaturen brått, samtidig som det kommer et småflekket utslett, som ligner røde hunder, på hele kroppen. Nå er det vist trolig at sønnen min har den fjerde barnesykdom. Jeg har lest om sykdommen, men det står ingen steder at sykdommen kan medføre smerte.


Er det noen sammenheng her eller er det to forskjellige ting? Har noen erfaring å dele? Ved fjerde barnesykdom har barnet først feber i 3-dager.


Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen. Barnet kan være preget av feber i starten, men har god allmenntilstand når utslettet kommer. Det kjennes ut som om noen holder deg fast og kiler deg, eller som om musklene trekker seg sammen, sier Dagrun Fikkan Slørdal. Erythema infectiosum er en virussykdom, også kalt femte barnesykdom , som vanligvis har et lett og ukomplisert forløp.


Infeksjon under tidlig graviditet kan i sjeldne tilfeller resultere i fosterdød og hydrops foetalis. Barnehagebarn blir ofte syke, og det kan være vanskelig å vurdere når de er friske nok til å gå i barnehagen. Her er retningslinjene for de vanligste sykdommene. Feberfri dag er ikke nødvendig, sier smittevernlege i Stavanger. Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig opplevelse.


Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette. Etter tre og et halvt døgn med relativ høy feber, så kom prikkene når feberen forsvant. Helt etter oppskriften til Den Fjerde Barnesykdom (HÆ - klarte de ikke å finne på et bedre navn enn det på sykdommen). Men matlysten er fremdeles på bunn.


Noen barn utvikler et svært mildt utslett og viser egentlig ingen tegn på sykdom. Hun har ikke spist fast føde på fire dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg