tirsdag 23. desember 2014

Er hemoroider smittsomt

Nei, hemoroider er ikke en infeksjon, men en forandring i blodårene dine. Hemoroider kan ikke smitte på noen måte. Det kan ikke smitte gjennom samleie eller på noen annen som helst måte. Det kan være dryppende blo eller blod som spruter ned i toalettskålen. Blødningene kommer ofte i forbindelse med avføring.


Man vet ikke helt hvorfor så mange får slike plager, men økt trykk i blodårene rundt endetarmen gjør at det oppstår utposninger som ligner åreknuter i og rundt endetarmsåpningen. Tilstander som øker sjansen for hemoroider er blant annet graviditet, kraftig press ved tarmtømming, forstoppelse, fedme, tungt kroppsarbeid og lange perioder med stillestående aktivitet. Ca en av tre har hemoroider av mer eller mindre plagsom grad. Men det er ikke smittsomt , heller ikke ved analsex. Da kan du ha hemoroider.


Det er helt vanlig å ha hemoroider , og er verken smittsomt eller farlig. Det kan imidlertid være veldig vondt og plagsomt, spesielt hvis blodet i hemoroiden stivner. Er de plagsomme finnes det behandling.


Av forskjellige grunner vil disse blodårene kunne pose seg ut, danne åreknuter, som vi betegner som hemoroider. Du lager det selv på kortere tid enn det tar deg å reise til butikken og tilbake. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Har du et vanskelig sp rsm l? Klara Klok Mar Hei, jeg har noen sp rsm l ang ende hemorider. Alle barneseter kan brukes, ogs de uten ISOFIX - fester. Er hemorider noe du blir f dt med?


Mange lurer på om helvetesild er smittsomt , og svaret er ja, denne sykdommen kan definitivt overføres til andre. Smitten er imidlertid den samme som for vannkopper, hvilket vil si at det kun er personer som ikke har hatt vannkopper som kan bli smittet, enten dette er barn eller voksne. Sæd gjør at ph blir mer basisk og øker, noe som gjør det lettere å få bakteriell vaginose, sier hun. Selv om bakteriell ubalanse eller vaginose (BV) ikke er en seksuelt overførbar infeksjon, smitter den altså gjerne ved samleie og ses stort sett hos seksuelt aktive kvinner. De fleste har også sett det meste under studiene.


Herpes simplex er svært smittsomt. Ved munnsår opptrer den første infeksjonen ofte i 1-års alderen. Hos de fleste barn er tilstanden symptomfri, men den kan i noen tilfeller gi plager. Dersom et barn får en herpesinfeksjon, er det ved diagnosetidspunktet lite smittefare til andre barn, og barnet kan fortsette å gå i barnehagen som vanlig.


Er hemoroider smittsomt

Svar til Mamma: Har hatt hemoroider i mer enn år, etter en fødsel. Etter mange år ble jeg henvist til sykehus. Jeg hadde endetarmsprolaps i tillegg til flere hemorroider.


Legen sa det var slappe slimhinner. Fikk satt på flere strikker og beskjed om å gjøre knipeøvelser. Var bra i flere år, men de har kommet tilbake. Akutt infeksjon i mage og tarm.


Klinisk diagnose basert på oppkast, diaré, magesmerter og feber i forskjellige kombinasjoner. Agens påvises sjelden. Bronkitt gir kraftig hoste, både natt og dag. Skyldes nesten alltid virus, og går som regel over av seg selv på en uke. Hosten kan vare i opptil fire uker.


Selv om du ikke har sår eller andre symptomer kan du smitte din partner. Det du kanskje tror bare er litt irritasjon eller kanskje hemoroider kan være en genital herpesinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg