tirsdag 30. desember 2014

Gravid tvillinger uke 22

Det vi glemte å si forrige uke , var at cirka i uke er jentefostres livmor allerede ferdig utviklet. Nå i uke begynner testiklene, som dannes oppi magen på babyen, å komme nedover i lyskekanalene og mot pungen. Men det er ikke alle som fødes med begge testiklene på plass, men hos de fleste skjer denne utviklingen i fosterlivet.


Hva skjer med kroppen din når du er gravid i uke 22. Vi gir deg fakta om fosterets utvikling i uke samt om hva som skjer med kroppen din. I uke kan magen din faktisk være større enn en enlingegravids mage ved termin!

Med to barn i magen vil kapasiteten til magesekken bli redusert. Frem til uke vokser tvillinger like mye som enlinger, etter det avtar vektkurven. Magen er betydelig større og tyngre gjennom hele svangerskapet, og for mange er det dette som gir mistanke om tvillinger.


Man kan regne med at tvillingmagen i uke er like stor som ved uker hos enlinggravide. Det er fysisk tyngre å være gravid med to. Når du er gravid i uke er barnets like stort som en grapefrukt. Barnet veier rundt en halv kilo och begynner snart å legge på seg fett. Vanlige symptomer når du er gravid i uke er hovne led dårligt minne og ryggsmerter.


Den ene ligger ca en uke foran den andre i vekst og legen tror det.

Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Du er ikke gravid ennå, men vil etter planen bli det i slutten av uke 2. Kommet til uke og vært veldig heldig med svangerskapet. Jeg er så heldig og er gravid med tvillinger ! Bekkenet mitt startet og få litt plager i uke og har forverret seg litt etter litt. Jeg jobber 1 som butikksjef og står mye alene.


Kjente at dette ikke gikk lenger og ble anbefalt. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Du merker trolig stadig mer til kynnerne, særlig når du beveger deg. Gravid uke symptomer.


Blir det plagsomt, kan du prøve å endre aktivitet. Om du da etter stund fortsatt merker at magen strammer seg med jevne mellomrom, bør du ringe jordmor eller fødeavdeling for å få råd. Den normale vektøkningen i svangerskapet uke for uke avhenger av alder, utgangsvekt og mors generelle helsetilstand. Lik det eller ikke, men å spise for to betyr ikke at du skal spise dobbelt så mye som vanlig.


Vekten nærmer seg 5gram og barnet er –centimeter langt, omtrent like stort som en barbie-dukke. Angelique J Ingen problem hverken i uke eller 22. Og nok vann og niste selvsagt.

Ikke noe problem Drakk mye vann, var endel oppe og gikk, og brukte støttestrømper! Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Eneggete tvillinger kan ha egen eller felles morkake og indre og ytre fostersekker.


Man angrer aldri på de barna man har fått. Bare har felles av alt. Fortell meg om hva du gjør og hvorfor du bør være i svangerskapet uke etter uke. Se bilder og les om fosterets utvikling og mors graviditet, uke for uke.


Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke 26.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg