fredag 12. desember 2014

Serinakaker

Serinakaker

Oppskrift på små, gode og runde serinakaker. Kakene er rett og slett NYDELIGE! Da har startskuddet gått for julebaksten. Serinakaker er heldigvis enkle å lage. Midt opp i tentamensrettinger (jeg jobber som lærer i videregående skole), prøver og karaktersetting skal jeg liksom være mamma og husmor og bake til jul.


I kveld er jeg tilbake her på bloggen med en vri på Proteinrundstykker, som er kjempegode og lettlagde Havrerundstykker med cottage cheese (og egg). Sunn - rask - familien - kos - gjester - tradisjon. Kunnskap om kjøtt og egg, oppskrifter og tilberedning av mat finner du på matprat. Melk og smør byttes jo enkelt ut med vegetabilske alternativer, men eggene er ikke alltid like selvforklarlige. I disse herlige førjulstider med økt inntak av julekaker, snacks og annen kos, kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra raffinerte hvite kalorier som sukker og moderne hvetemel.


Hemmeligheten min er soyayoghurt! En fantastisk ingrediens! Den bidrar både med fuktighet, saftighet og ikke minst som bindemiddel. Her er oppskriften på klassiske serinakaker.


Serinakaker

Selv om jula handler mye om tradisjoner, er det gøy å skape nye! Disse søte cake popsene, eller porsjonskaker formet som kjærlighet på pinne, er perfekt å pynte som små nisser, snømenn eller andre morsomme julemotiver. Enkle å lage og en favoritt både blant store og små. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like jevnstore stykker og trill dem til runde kuler.


Legg kulene på godt smurt stekeplate (eller bruk bakepapir) og trykk. Her kommer en oppskrift på serinakaker ! Dette trenger du: 1g. Smuldre smøret med mel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker (bruk gjerne en food processor). Her får du oppskriften på klassiske serinakaker der vi også har lagt til en ny vri og fylt dem en fyldig sjokoladekrem. Tilsett Sukrin Gold og sammenvispet egg.


Serinakaker

Sett stekeovnen på 2grader. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Originaloppskriften fra min mormors kokebok er dobbelt så stor som denne men jeg har halvert den her. I make these using the measurements instead of the weight, and I use large eggs.


De vil uten tvil opptre blant de sju slaga i store deler av befolkningen. Finn fram en stekeplate og kle den med bakepapir. Hvor mange serinakaker ble det av den oppskriften?


Serinakaker

Og blir det forskjell i smaken hvis en bruker hornsalt istedet for bakepulver? Jeg har fått i oppdrag å bake serinakaker til syrran, mamma og tante skjønner du. Oi, dette var en hyggelig overraskelse! Jeg hadde aldri bakt serinakaker før, for jeg syntes ærlig talt at de hørtes litt kjedelige ut.


Og når man baker med gluten- og melkefrie ingredienser så kan det være vanskelig å få enkle småkaker som baserer seg på smaken av meierismør skikkelig bra. Kaka har form som ein runding, og blir steikt på plate i steikeomn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg