mandag 29. desember 2014

Fryse kake to ganger

Hadde selskap i dag, og for å rekke alt bakte jeg den ene kaken for uke siden å la i frysen, En eplekake. Desverre kom det noen ferre en planlagt og i tilegg hadde en av gjestene med en ekstra kake , så det ble myye rester. Derfor lurer jeg på om jeg kan fryse ned resten av denne eplekaken en. Rå deig og brød og kaker. Rå egg - pisket, i små bokser eller poser: Hvis du har egg som du ikke får brukt opp før de blir dårlige kan du faktisk fryse dem.


Knekk eggene i en liten bolle og pisk dem lett, pass på at det ikke kommer for mye luft i dem. Men hver gang man fryser noe, så dannes det iskrystaller som sprenger celler, som igjen kan ødelegge den sensoriske kvaliteten, og dette forsterkes kraftig med igjenfrysning. Så nei, så lenge du har hatt god hygiene under bakeprosessen, så er det neppe spesielt stor fare for matforgiftning, men kvalitetsmessig ville jeg aldri har gjort det. Så lenge matvaren ikke er bedervet eller forurenset av noe slag så er det ikke helseskadelig å fryse flere ganger. Kvaliteten forringes for hver gang den fryses.


Trenger tips til fem gode kaker som enten kan fryses ned. Snickerskake har jeg fått i et selskap en gang ,. Kaka og kremen har. Skal du fryse ned kake som har glasur på, blir det fort grisete å pakke den inn. Frys den gjerne først uten å dekke til den, og legg plast rundt etter at den er frossen.


Husk da også å pakke den ut med en gang du tar den ut av fryseren for å unngå gris. Det går å fryse med glasur, men den kan bli hard og smuldrete. Kan bare for enkelhetsskyld bare slenge på melisglasur før servering, selv om det beste er ostekrem. Sitron- og banankake funker også fint å fryse , og kjempeenkle å lage.


Og supre med bare melisglasur! Jammen kommer til du å gjøre det fantastisk som konditor, jeg er ikke i tvil. Flottere kake skal du lete lenge etter!


Går inn på dette innlegget flere ganger om dagen kun for å se på fantastisk bilder. En gang iblant trenger vi noen pyntebær på en kake eller dessert, så det kan være greit å ha noen bringebær eller jordbær i fryseren spesielt beregnet på dette. Penest blir det om vi fryse dem ned hver for seg på et brett. Så samler vi dem i en boks eller bærkurv etterpå så de tar mindre plass.


Café Stings sjokoladekake er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem! Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger. Vri kaken to eller tre ganger i plastfolie for å sikre at det ikke absorberer lukt fra fryseren. Hvis kaken passer i en stor frysepose, skyver du den pakket kaken i fryseposen og fryser. Sørg for at kaken ikke blir knust under tyngre frosne matvarer.


Fryse kake to ganger

For å fryse pai i individuelle stykker, klipp kakeninn i ønskede stykker. Rømme og crème fraîche kan fryses, men endrer konsistens etter tining, og er da best egnet til bruk i for eksempel kaker , brøddeiger og vafler. Når lettrømme fryses vil den ved opptining bli kornete og tynnere i konsistensen.


Noen ganger lar det seg gjøre å piske den opp slik at den ikke blir så kornete. Mange fryser hele paier for senere, lage mini paier til frysing, eller fryse individuelle serveringsskiver. Den vanskelige delen om å fryse Shepherds kake er potetplaten i toppet.


Potetmos kan noen ganger ha en annen konsistens når de er avfrost, og smaker litt. Noen av oss vegrer seg kanskje for å fryse enkelte typer matvarer, enten fordi vi tror at den bare kan spises fersk, eller rett og slett fordi vi ikke vet at den kan fryses. Har du for eksempel tenkt på å fryse egg eller potetgull?


Eller hva med melk og mel? I dette galleriet finner du en liste over matvarer som kan fryses. Denne kaken går for å være Norges nasjonalkake og er ofte å finne på et typisk norsk kakebord enten det er bursdag, bryllup eller konfirmasjon. Jeg lager kaken ferdig med krem på, og fryser den.


Før servering river jeg litt sjokolade over kremen. Og for all del ikke margarin,men SMØR. De holder seg godt i fryseboksen i lang tid. Du kan gjerne fryse ned litt større bær som jordbær, bringebær og bjørnebær hver for seg på et brett, og så legge dem over i en boks og ha dem tilbake i fryseren.


Da har du sikret deg pene bær til pynt på kaker og desserter senere. Jeg må innrømme at jeg stusset litt både over navnet og ingredienslisten første gang jeg så denne kaken. Men jeg ble nok fristet av appellen som stod i oppskriften: Knallgod kake - en av de beste!


Vel, jeg måtte teste den. Vi snakker ekstremt myk sjokoladekakebunn laget med sjokoladepuddingpulver - luftig karamellfromasj. Restene kan varmes flere ganger.


Hører du til de som kaster maten etter én oppvarming?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg