mandag 22. desember 2014

Økonomisk støtte til utdanning nav

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Studier med støtte kan kombineres med behandling. Hvor finnes tilbudet? Bor du i ett av disse fylkene, kan du ta kontakt med ditt lokale NAV -kontor for mer informasjon.


Om det mangler et kollektivtilbud i ditt nærmiljø, er ikke det alene grunn til å få dekket transport dersom du i utgangspunktet kunne bruke offentlig transport.

Skal du søke om tilleggsstønader (stønad til pass av barn, tilskudd til flytting, utgifter til reiser, med mer) må du sende inn digital søknad på nav. Tilskudd til bil skal dekke reiser til og fra arbeids- eller utdanningssted. Kan du dekke dette transportbehovet på en annen måte, for eksempel ved hjelp av arbeids- og utdanningsreiser, kan du ikke få tilskudd til bil. I vurderingen legger vi vekt på om andre i husstanden har en bil som du kan bruke.


Kva for utdanning blir støtta av NAV ? Hovudregelen er at støtta gjeld for utdanning med inntil tre års varigheit. Forkurs eller kvalifisering til utdanning , som til dømes å ta fag for å. Ingen NAV - støtte under utdanningen.

Alle som er under utdanning må utnytte de økonomiske mulighetene du har hos Lånekassen. Du kan også sjekke Legathåndboken for å se andre muligheter for å søke andre stipend. I tillegg til støtte fra Lånekassen er det mange som må ha en deltidsjobb ved siden av skolen for å klare seg økonomisk. STØTTE : Har du ikke nok penger til å klare deg i hverdagen, kan du ha krav på økonomisk støtte fra kommunen din.


Det kan gis unntak fra noen av vilkårene. Hvis du fyller vilkårene, kan du få stønad til barnetilsyn når du må overlate tilsynet med barnet til andre fordi du jobber eller etablerer egen virksomhet. Dette gjelder også privatister og andre som tar utdanning uten å følge undervisning. For å motta dagpenger under utdanning , må du fylle de vanlige vilkårene for rett til dagpenger, og vilkårene for unntak. Du må søke NAV om å få godkjent utdanningen.


Uten godkjenning risikerer du både straff og et krav om å betale tilbake dagpengene. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. SVAR: Hei, og takk for at du skriver til oss.


Dette høres for det første veldig spennende ut! Det er vanskelig å få støtte til utdanning fra NAV.

Ta kontakt med ditt lokale NAV kontor for ytterligere informasjon om støtte til transport. Lånekassen gir ikke støtte til utdanning ved militære skoler eller til etatsopplæring. De aller fleste studietilbudene ved de offentlige universitetene og høgskolene er godkjent for støtte.


Dette inkluderer både enkeltemner, årsstudium, bachelorgrader og mastergrader. NAV må også ta hensyn til arbeidsmarkedet. Et utdanningsløp gjennom NAV kan innvilges for inntil tre år. Om du for eksempel må ta opp fag fra videregående for å kvalifisere seg til en utdanning , regnes også dette inn i de tre årene.


På hvilke måter kan barneverntjenesten og NAV -kontoret bidra til å redusere sosial ulikhet? Utdanningsfinansiering. Gjennomføring av utdanning kan ikke ses uavhengig av økonomisk støtte til utdanning. Det er ulike muligheter og ordninger relatert til om det gjelder videregående skole eller høyere utdanning.


Jeg har nylig fått tilbud om studieplass på fagskole og leser flere steder at man kan få støtte fra NAV til utdanning. Jeg er nylig blitt arbeidsledig ifbm sykmelding osv så jeg var i et felles informasjonsmøte med NAV hvor NAV arbeideren opplyste om at man kunne søke nav om økonomisk støtte til. Les mer om dette i rundskrivet til folketrygdloven. Nav : Du kan også ha krav på støtte til utdanning fra Nav.


Arbeidsrettet tiltak. Du kan få skolegang som et arbeidsrettet tiltak gjennom Nav. Tilskuddet er økonomisk behovsprøvd og beregnes på samme måte som til bil. Støtte til transport.


Nav er enkelt sagt et slags spleiselag mellom kommune og stat, og det er i utgangspunktet stønaden omtalt på linken over som er aktuell i ditt tilfelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg