onsdag 26. november 2014

Mot abort

Argumenter for og mot abort er mange. Men vi kan si høyt og tydelig fra om hva vi mener er rett og galt. Det kalles å ta et moralsk standpunkt.


Jeg mener abort er galt, det er å ta et liv, skrev Westbye. Så og si alle som er imot abort mener dette, og det er også det eneste argumentet som er viktig for dem.

Enten så tror man dette eller så gjør man det ikke - det handler rett og slett om ideologi. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge.


Andre må betale for aborten selv. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort.


Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn.

Abort ved voldtekt og incest er en etisk utfordring der man må vekte to svært tungtveiende hensyn mot hverandre: På den ene siden er fosteret et levende individ med menneskeverd og moralsk menneskelig status, på den andre siden står en alvorlig krenket kvinne som har blitt gravid mot sin vilje. Et totalforbud mot abort vil i praksis. Jeg er imot abort , og for flere adopsjonsmuligheter etter barnet er født. Dette er dog et vanskelig spørsmål, jeg var for abort før.


Det er litt frem og tilbake med det. Mener at faren òg skal ha noe å si, han har vært like mye med å lage barnet. Når svangerskapsproduktet tømmes ut av livmoren ved medisinsk abort kan det være litt vondt.


Fordelen er at man slipper å måtte få narkose. Ulike reaksjoner kan komme etter en abort , enten med en gang eller på et senere tidspunkt. Det fantes også motstandere av selvbestemt abort. De aller fleste religioner tillatter ikke abort og er mot abort. Mennesker som er mot abort sier det er et menneskeliv uansett, og det er ingen som skal ha rett til å ta det bort.


Mange mener at det var Gud som skapte dette livet og derfor er det meningen at det skal bli født, uansett hva. Demonstrerte mot å gjøre abort ulovlig: – Min kropp, mitt valg. Hundrevis av demonstranter tok søndag til gatene i Alabamas hovedstad Montgomery for å vise sin misnøye med USAs strengeste. Håper inderlig på forståelse og svar på mitt problem.


Fant ut att jeg er gravid for dager siden.

Selvom jeg har brukt p-piller og kondom har dette altså skjedd. Har vært på tidlig UL, for å finne ut hvor langt jeg er på vei osv. Så en aktiv sprellemann og ett bankende hjerte.


Hvis du er under år, skal foreldre eller verge få mulighet til å uttale seg, hvis det ikke er spesielle grunner som taler mot det. Helsepersonellet du kontakter skal informere deg om hvordan aborten gjennomføres og om risiko for komplikasjoner. Etter en medikamentell abort. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong.


Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg