onsdag 12. november 2014

Hva er generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse er det formelle opptakskravet til høyere utdanning. Du må altså ha generell studiekompetanse for å komme inn på studier ved høgskole eller universitet. På videregående skole. Det mest vanlige er at man får et vitnemål med generell studiekompetanse fordi man har en godkjent kombinasjon av fag fra videregående.


Det er opp til hvert enkelt universitet og høgskole å godkjenne søknader om realkompetanse.

Realkompetanse får du gjennom yrkespraksis, ubetalt arbei organisasjonsarbeid eller utdanning. Hva er studiekompetanse ? Studiekompetanse viser at du har de grunnleggende kunnskapene og ferdighetene til å begynne på høyere utdanning. Kompetansen krever gjennomføring av en kombinasjon av fag i den videregående skolen som tilfredsstiller visse kriterier, og gir mulighet til å søke på høyskole- og universitetsstudier.


Har du generell studiekompetanse , kan du søke opptak til de fleste studier ved universiteter og høyskoler. Noen studieretninger på videregående skole gir deg generell studiekompetanse , mens andre ikke gjør det. Passer for deg som.

Søm ønsker generell studiekompetanse , og for deg som vil forbedre dine karakterer. Det er flere veier til studiekompetanse , det kan derfor være lurt å starte planleggingen med å ta kontakt med en av våre rådgivere for å se hva som er raskeste vei for deg. Enten du ønsker å ta alle fagene, eller kun mangler enkeltfag, er det aldri for sent - vi hjelper deg med å fullføre videregående!


Enkelte studier krever spesiell studiekompetanse. Det vil si at det er noen krav i tillegg til generell studiekompetanse. Kravene kan være ekstra fag, eller et karakterkrav i et gitt fag. Er koden GENS, er det ingen spesifikke fagkrav.


Står det noe annet enn GENS, bør du klikke på koden og lese om tilleggskravet til. Du må dokumentere generell studiekompetanse uten tilleggskrav. Det finnes mange veier til generell studiekompetanse. Les mer om generell studiekompetanse på utdanning. Alle studier med kravkode GENS har generell studiekompetanse som opptakskrav.


Til noen studium er det spesielle opptakskrav i tillegg til generell studiekompetanse , men noen studier er untatt fra kravet om generell studiekompetanse. Se spesielle opptakskrav. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk.


Du får generell studiekompetanse hvis du fullfører og består ett av de studieforberedende utdanningsprogrammene på VGS.

Hvorfor trenger du generell studiekompetanse ? Markus Murdrocks Sannes tar en prat med Erlen rådgiver i Sonans, om veien til høyere utdanning. Det er ikke alltid så lett å vite hva man er god på eller hva man vil bli. Dette er en god mulighet for deg som ikke har gjennomført videregående opplæring, har lavt karaktersnitt eller et ufullstendig vitnemål fra tidligere reformer.


Det vil da bli vurdert om den praksis og utdanning du har kan kompensere for kravet om generell studiekompetanse. Viss du er usikker på om du har generell studiekompetanse , kan du kontakte opptakskontoret ved ein av lærestadene for spørsmål. Viss du ønskjer rettleiing om kva for nokre fag eller eksamenar du skal melde deg opp til, kan du ta kontakt med ein vidaregåande skole eller privatistkontoret i det fylket du bur i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg