tirsdag 25. november 2014

Hvordan få 2 åring til å sove hele natten

Lowest Prices on Top Items. Inspired by Trending Stories. Worry-Free Shopping. Bay Gifts to the Rescue. Barn under seks måneder klarer ikke å viljestyre søvnen, men kan få forstyrret søvnrytmen ved at foreldrene til stadighet vekker det, fordi de mistolker barnets signaler.


Når sover babyen hele natten ? En kjent problemstilling for mange nybakte foreldre er å ikke få sovet ordentlig ut om natten. Det kan skyldes at babyen rett og slett ikke sover lenge om natten , våkner hyppig eller har stort behov for nærhet eller mat. Hvis du er klar, så bestem deg for at du skal sette i gang, og når du skal begynne. Har brukt stilnoct ett par års ti de fungere bra for å sovne normalt men jeg våkner tidlig og får ikke sove igjen. Men de er vel mer til bruk for innsovningsfasen så kanskje ikke så rart om de ikke virker hele natten.


Før sovnet han kjapt, men begynte så å bruke nesten timer på å sovne og det gadd jeg til slutt ikke lenger! Begynte så å gå ut og følge klokken og gå jevnlig inn, men det ble bare hyling fra han skjønte han skulle legges til han sovnet helt utmattet. Så de siste dagene har jeg begynt en mellomting.


Min åring sliter veldig med søvn om natten. Vi legger han til fast tid kl 19. Det er veldig viktig å oppmuntre til god søvn. Ikke si til barnet at “hvis du er snill skal du få være litt lenger oppe”.


I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte. Min datter på år kommer til sengen vår hver natt og det begynner å bli ganske slitsomt. Tenker vi foreldre i desperat jakt på en natt sammenhengende søvn. Hvordan skal vi klare å lure barnet til å sove ? Det finnes mange søvnråd du ikke skal høre på, men her gir vi deg noen gode tips til hvordan du kan få barnet til å sove hele natten i egen seng.


Gi barnet mulighet til å lære å sovne av seg selv uten hjelp - om barnet til nå har vært vant til å sovne ved mating eller byssing. Legg henne til å sove søvnig, men våken. Kilde: Nina Misvær, førstelektor, helsesøster og forfatter av boken Sove hele natten.


Nå sover hun i sengen sin hele kvelden og som oftest store deler av natten ! Og det til og med uten at vi har gått skikkelig inn for å prøve oss på prosjekt sove i egen seng del 2. Jeg sover nok bedre på natten uten en sprellende 1- åring ved min side, men åh så koselig det er å ha henne i sengen. Samsoving for alltid. Omvendt kan man spør om det kan skade barnets psykiske utvikling å sove sammen med foreldrene fremdeles når barnet er fem, sju eller tolv år.


Her er svaret at det avhenger av hvorfor barnet fremdeles sover i dobbeltsengen. Barnet og dets behov (som nevnt over) 2. Relasjonen mellom foreldre og barn. Barn er ikke født med den normale døgnrytmen vi opparbeider oss over ti og det tar tid å venne barnet til å sove mesteparten av tiden på natten. En gradvis tilvenning må til.


Undersøkelsen hennes viste at av barn ved seks måneders alder våkner i løpet av natta. Men hvis man sørger for å få nok søvn blir dagene enklere å ta fatt på, tross mørketid og kulde. Våkner du midt på natt og får ikke sove igjen? LES OGSÅ: gode grunner til å sove naken. Slik får du sove bedre.


Mange sliter med å få nok søvn, og vi skrev nylig en sak der vi samlet tips til hvordan man lettere får sove om nettene. Nå kom pappaen tilbake til voksenrommet, og den ekstrasenga ble til ammeseng. Enkelte netter har jeg måttet sove der inne med han, spesielt når han er syk eller har vondt fordi han får tenner. Nå gjenstår det bare å avvenne kveldsamminga, for han er måneder og sovner ikke uten å bli ammet i minst en time.


Jeg sliter meg helt ut hver kveld når jeg skal legge gutten på år. Han sovner aldri uansett hva jeg gjør. Noen ganger kan det ta opptil timer! Prøver å legge han klokka 20:0 det er da han er trøtt.


Har prøvd å synge, bysse, lese bok, bare ligge ved siden av, gå ut av rommet og sagt bestemt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg