mandag 17. november 2014

God gammeldags sjokoladekake

God gammeldags sjokoladekake

Har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig og stor sjokoladefondant. Få oppskriften her. Se oppskriften her. Brownieskaken med nutella. Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet.


Slik lager du selve kaken: Sett ovnen på 165°C. Jeg elsker en myk sjokoladekake som har en luftig sjokoladekrem som bare smelter på tungen. Den kan også fryses. Sjokoladekake – ingredienser. Fant ikke noe bedre ord enn å kalle dette en gammeldags sjokoladekake.


Dette er altså en klassisk, enkel kake, med mye sjokolade i. Det skal være et godt sjokoladefyll både inni og utenpå. Ja da, jeg er og blir evig bakefrelst. Jeg lar meg friste gang på gang og blir aldri lei baking, ikke kakespising heller for den saks skyld.


God gammeldags sjokoladekake

Jeg er veldig glad i gamle oppskrifter, synes liksom det er noe eget over fortidens husmødre og kakeingredienser. For litt siden hadde jeg lyst å lage en sjokoladekake som ikke var langpannekake, og gjerne også bruke kefir som jeg synes gir veldig saftige kaker. Det søte liv hadde mange forslag til slike kaker, og jeg valgte tilslutt en som het Gammeldags sjokoladekake. Kaken er myk, saftig og fylles med en god sjokoladekrem.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Saftig og nydelig sjokoladekake Det er helg og ingenting passer vel bedre enn en skikkelig god sjokoladekake.


Wenche laget selvfølgelig også en glutenfri variant. I dag skal jeg vise dere hvordan man lager en utrolig deilig sjokoladekake. Kake er best når den har fått stå en dag og den kan fint frysest.


Slik ser en god og velbrukt oppskrift i fra gamledager ut. Det har blitt mye sjokoladekake i langpanne de siste årene. Dugnader, bursdager og baking til diverse arrangement.


God gammeldags sjokoladekake

Helt greit det asså - men noen ganger er det deilig med en god , gammeldags type. Run med fyll både inni og utenpå. Av den typen som er litt tung og saftig - som holder seg rålenge. Har lett litt for å finne en oppskrift som ma.


Kjør blandingen til du får en jevn (og litt flytende) røre. Tilsett natron og sikt inn hvetemelet i 2-omganger. Fordel kakerøren i den bakepapirkledde langpannen og stek den på midterste rille i ca.


En langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange, enten det er skoleavslutning, dugnad eller foreldremøte. For mange år siden smakte jeg en sjokoladekake med en lys glasur som jeg ikke kan glemme. Siden den gang har jeg vært på utkikk etter en god oppskrift.


Nå har jeg endelig funnet akkurat det jeg var ute etter, nemlig denne saftige sjokoladekaken med luftig, lys sjokoladekrem. Jeg måtte fordele den i to former, da jeg ikke har langpanne som hører til ovnen som går an å bruke til baking. Jeg har prøvesmakt litt og den var utrolig god ! Smaken var som sagt god , men den hevet ikke så mye som jeg skulle ønske. God gammeldags Tropisk aroma!


God gammeldags sjokoladekake

Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg