tirsdag 25. november 2014

Baby spiser lite og ofte

Gratis frakt fra 6kr. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Finn laveste nettpris her. Mange mødre tror at dette er tegn på at de har for lite melk, men det stemmer ikke! En tråd i 'Spør helsesøster Elin' startet av Marielle,.


Baby mn spiser lite.

Ofte tar små barn lang tid før de blir fortrolig med noe nytt. Hvor mye spiser en nyfødt? Magesekken til en nyfødt baby er omtrent ml stor, på størrelse med et kirsebær. Etter dette vokser den ikke i like stor gra ifølge ammehjelperen.


Nå syns jeg nesten baby spiser veldig ofte. Ho får ca 4ml mme i døgnet. Så får ho to fulle porsjoner grøt (mm først og vann som drikke ved siden av) en til frokost og en til kvelds. Her er min definisjon på lite og ofte : Lite og ofte , det vil si å spise ca 5-måltider om dagen.


Ikke spis deg så mett at du omtrent triller av stolen.

Dette krever ofte litt tid. Vi fødes med en medfødt aksept for søtt og salt, mens bitre smaker som man finner i grønnsaker må en ofte venne seg til. Morsmelken tar smak av det moren spiser , og amming er en god forberedelse til å akseptere nye smaker. Undersøkelser har vist at ammede barn lettere aksepterer grønnsaker, sier Bærug.


Mange tror derfor ( ofte uten grunn) at de har for lite melk. I dag har han begynt å spise lite og ofte. Vi rekker ikke å gjøre annet en å amme.


Men det som bekymrer meg mest, er at etter noen slike runder, kan han sove i timevis! I går spiste han ok hver 2. Gir man et lite måltid med morsmelkerstatning, opplever babyen å få fylt opp magesekken sin. Da blir babyen også sulten etterpå, og vanskeligere å roe ved mors bryst hvor den viktige råmelken er. I lang tid nå har babyen min spist alt for lite ! Han tar ofte eller ml fra flaske, selv når det er 2-timer siden forrige måltid.


Jeg synes dette er skremmende lite for en kilos baby Helsesøster mener vi kanskje mater f. Jeg skjønner ikke hvor han får energien sin fra, han som spiser så lite , sier hun. Hoffman beskriver sønnen som en liten gutt i en babykropp. Mens andre barn på samme alder strekker seg, og får småbarnskropper med med mer muskler, ser Linus fortsatt ut som en baby , med tilsvarende kropp. Begynn med å skrive ned ALT du spiser til vanlig en uke, deretter se hva du kan bytte ut med produkter.


Spiser du nugatti, bytt det ut med skinke.

Spis lite og ofte , tell gjerne kalorier i begynnelsen så vet sånn ca hvor mye kalorier det er i maten du spiser. Vi fikk feberen ned i 3på ettermiddagen, men hun la seg med 3igjen. Nesten en porsjon grøt på morgenen, en pupp på dagen og litt suppe og en pupp etter stikkpille på ettermiddagen. I løpet av dagen hadde hun spist veldig lite.


Til kvelds spiste hun hverken grøt eller pupp. Drakk lite gjennom hele dagen, enda jeg tilbød ofte. Når barn spiser lite er det ekstra viktig at det de får i seg er sunt.


Pasient: Ja – det er jeg naturligvis enig i. Men hun vil altså ikke ha maten vi lager til henne. Av samtalen framkom at datteren var aktiv og deltok i lek på linje med sine jevnaldrende. Høyde og vekt var også innenfor det normale.


Jeg synes du skal bestille deg en legetime og diskutere din fysiske form med denne, og kanskje også ta en telefon til Nav for å sjekke hvor mye arb. Når småspiste og spedbygde barna blir syke med en helt vanlig forkjølelse eller tarminfeksjon, kan det være at de raskt går ned i vekt. Det er godt mulig arb. I tillegg blir det ofte enda vanskeligere å få dem til å spise mens de er syke.


Tål at barnet spiser lite Mye av problemet ligger i foreldrenes bekymring for at barnet ikke får i seg nok mat, eller ikke nok næring. Barn sulter seg normalt ikke, sier Holgersen. Ofte er det ikke alle måltidene som er problematiske, men ett av dem – gjerne middagen. Da bør man som forelder har litt is i magen. En av grunnene til at man kan bli bekymret for næringsinntaket, er at de fleste barn under 5-år spiser svært variabelt.


Flere enn meg som ammer ofte om natta ? Man trenger imidlertid ikke å vekke barnet om natten for å amme dersom babyen trives – det vil si spiser godt ellers i døgnet og har bra vektoppgang. Hvis mor våkner med voldsom melkespreng, kan hun prøve å vekke barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg