torsdag 6. november 2014

Legge ved attest jobbsøknad

Vi skreddersyr din CV og jobbsøknad slik at den blir profesjonell og skiller seg ut. To eksperter deler sine råd og erfaringer med deg som skal søke jobb. Karrierecoach Christian Bratsberg gir deg gode råd til jobbsøknaden. Legg ved bilde hvis du vil. Bare sørg for at det er representabelt.


Som en kurisositet viser undersøkelser i USA at “pene menn” kan tjene mest på å legge ved bilde, at det kan være nøytralt for de fleste andre, mens det kan slå verst ut å legge ved bilde for “pene damer”. Be alltid om attest. Bruken av nye medier og referanser betyr ikke at du som jobbsøker bør droppe å be om attest når du slutter i en jobb, mener Guri Larsen, direktør i Adecco SearchSelect.


Attesten er ikke dø og jeg vil alltid anbefale deg å få en skriftlig attest når du slutter. Når man sender jobbsøknad og legger ved vitnemål, jobbattester osv, må da disse ha stempel med Rett kopi? Vanligvis sender man ikke dette sammen med søknad og CV (bare hvis det står i utlysningen). Dette var før scanneren var allemannseie. En medarbeider hadde lagt ved flotte attester til søknaden sin, det var ikke måte på hvor gode de var.


Ved første titt så alt ok ut, men ved nærmere ettersyn var det påfallende mange grå merker rundt logoene og signaturene på attestene. Skriver du en god søknad med en bra CV, kan det være nok til å komme til intervju - velger du å ikke legge ved vitnemålet, bør du skrive at du selvfølgelig kan ta det med til et eventuelt intervju (akkurat som du kan skrive at eventuelle referanser kan oppgis på forespørsel, fremfor å liste dem i CVen). Flytter til ny by for å studere til høsten, og har planer om å jobbe litt ved siden av studiene. Sitter og jobber på en søkna og lurer på hva som er nødvendig å legge ved. Søker først og fremst butikkjobber.


Tidligere har jeg passet barn (til tider mye) fra jeg var 1 vasket hus, hatt en kort. Må jeg legge ved alt da? Jeg hadde veldig gode karakterer på ungdomskolen (8i snitt).


På vgs derimot, knapt en 3er i snitt. Og gode jobb attester:) Meeeen, jeg har så lite lyst å legge ved vitnemål. Du kaster faktisk bort verdifull plass hvis du fører opp alle referansekontaktene på CV-en.


Ideelt sett bør en CV være kortfattet og på færrest mulig sider, så det vil være bedre å bruke mer av plassen til jobberfaring, ferdigheter eller kurs- og utdanningsinformasjon. Angående jobbsøknad , må man legge ved attester? Eller holder det med kun søknad og CV?


Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner. Ser at det ofte står vitnemål og attester tas med på et eventuelt intervju. Betyr det at arbeidsgiver ikke ønsker at den slags sendes ved søknaden?


Svaret er JA, du må legge karakterutskrift ved en jobbsøknad. I de fleste selskap med egen HR-avdeling vil en søknad med formelle mangler, dvs mangler CV, karakterutskrifter, etc, gå rett i søpla. Dette er riktignok der de spør etter karakterutskrift.


Alle har krav på en attest når man slutter i en jobb, men er det egentlig relevant med attest i dag? Attest (1) Arbeidstaker som fratrer etter lovlig oppsigelse har krav på skriftlig attest av arbeidsgiver. Etter dette avsnittet kan du bygge videre ved å legge inn nøkkelpunkter som konkretiserer nøyaktig hvorfor du er rette kandidat for stillingen.


Velger du å legge ved et bilde, råder han deg til å gjør deg flid med det. Han forteller at et overveiende flertall søkere legger ved bilde når de søker på en stilling hos DNB. Det kan skape fordommer, empati eller antipati. Hvis du skal ha med bilde i en jobbsøknad burde denne legges inn i CVen din.


Det er ikke obligatorisk å legge ved bilde, men i noen sammenhenger kan det være lurt, i andre sammenhenger spiller det ingen rolle. Noen arbeidsgivere liker at det er bilde på Cven, for andre er det ikke viktig. Jeg tror ikke det er negativt å ha det med. Står det: Send kort søkna sender du en kort jobbsøknad.


CV skal alltid sendes med. Sjekk her hvordan du skriver CV. Send bare bekreftede attester og vitnemål hvis dette blir oppgitt i stilingsannonsen, ellers er dette noe som skal vises ved et eventuelt intervju. Hvorfor velge nettopp deg?


Det er derfor viktig å legge mye arbeid i jobbsøknader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg