onsdag 26. november 2014

Lønn i privat og kommunal barnehage

Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene som dukker opp - og gode råd. PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Lønn og pensjon Lønns- og pensjonsytelsene i private og kommunale barnehager er ofte tema i den offentlige debatten.


Her kan du blant annet lese mer om de viktigste tariffavtalene som gjelder for flest ansatte i sektoren.

Du kan også bli styrer i barnehagen , både i private og kommunale barnehager. Noen barnehagelærere arbeider i skolefritidsordningen og andre barnerelaterte virksomheter, som for eksempel innen barnevernet. Som barnehagelærer kan du ha rådgivende, administrative eller ledende stillinger innenfor kommunal og statlig virksomhet. Det er nærliggende å tro at det er et sterkere fokus på sykefravær i de private barnehagene enn i de offentlige, sier professor Arne Mastekaasa ved Universitetet i Oslo.


Fratrekket kan beregnes ved å bruke den samme fordelingsnøkkelen som kommunen har benyttet når den har fordelt pensjonspremiene ut til de enkelte tjenestene. Dette kan for eksempel være sum lønn i kommunale barnehager delt på sum lønn i kommunen. Utgifter til AFP i kommunale barnehager skal også tas med i grunnlaget.

Kommunale er ofte stengt hele juli, og har som regel kortere åpningstid. Vi valgte privat , fordi da kan vi skyve på sommerferien etter behov (kravet er sammenhengende uker borte fra barnehagen mellom 1. juni og 31. august) og levere like før 09. Lønna er omtrent den samme i kommunale og private barnehager. Jeg er straks ferdigutdannet barnehagelærer, og har jobbet litt som ringevikar i kommunal barnehage i Oslo ved siden av studiene. Jeg er år og hadde ikke erfaring fra barnehage fra før.


Jeg har ca 18- kr per time i lønn. Ansiennitet - lønn i kommunal barnehage. Nå har imidlertid veldig mange private barnehager bedre lønnsforhold for sine ansatte enn i mange kommuner i Norges land. Dette fordi alle barnehager som er medlem av PBLA følger PBLA sin lønn , og denne organisasjonen har forhandlet fram høyere lønn enn de sentrale tariffene i stat og kommune.


Fagforbundets aller viktigste jobb er å sørge for medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår. Den jobben klarer vi - forskning viser at ansatte som er organisert tjener mer enn uorganiserte. Dine lønns- og arbeidsvilkår blir regulert gjennom tariffavtaler og. Ansatte i kommunale barnehager har generelt sett noe høyere lønn , men dette gjelder ikke alle stillinger og alle ansienniteter. I tillegg sparer private barnehager penger på å gi de ansatte billigere pensjonsordninger enn de får offentlige tilskudd til.


Konkurranse gir bedre barnehager – Vi ser også at dobbelt så mange oppgir at konkurranse mellom private og kommunale barnehager bidrar til å gi barna et bedre tilbud i barnehagene, som dem som mener at slik konkurranse ikke gir bedre barnehager. Dette stemmer godt med det PBL lenge har sagt, nemlig at miksen mellom private og kommunale.

Barna som barnehagene er til for og som fortjener det beste, både fra private og kommunale barnehager. Men det jeg reagerer på er argumentasjonen de kommer med. Her finner du blant annet sammendrag, beskrivelse av metode, sammendrag, samlede resultater og resultater på tvers og utvikling. Jeg jobber som assistent i kommunal barnehage. Hvis man regner med all min arbeidserfaring, har jeg over år ansiennitet.


Men i stillinger uten særskilt krav om utdanning er topp ansiennitet, år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg