torsdag 13. november 2014

Kløe i tissen hos barn

Utflod hos prepubertale jenter og nyfødte jenter er normalt og trenger ikke å bety soppinfeksjon, legger Wollen til. Soppinfeksjon hos barn. Skal vi tro Amir David Arden, legevaktslege på A klinikken på Majorstuen, kan man ved enkelte tilfeller oppdage barn med medfødt sopp.


Dette skyldes candidasmitte fra skjedeveggen under fødsel. Hvorfor klør det i underlivet og hva kan du gjøre for å hjelpe på kløen. Legen vil undersøke underlivet, ta prøver og eventuelt ta en vevsprøve for å finne en.

Hos små barn må man ikke utelukke. Symptomene er da gjerne høy feber og at barnet kaster opp. Urinveisinfeksjon hos barn skal behandles med antibiotika. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Hei, Den vanligste grunnen til kløe i underlivet, også hos små jenter, er soppinfeksjon. Denne infeksjonen pleier imidlertid å forandre huden slik at den blir fortykket, rødlig og gjerne med hvitlig belegg.


Siden jenta di ikke har synlige forandringer, kan det være en svak infeksjon, som også kan sette seg rundt endetarmen.

Hun kan plutselig våkne midt på natta, gråtende og hulkende og klør seg i tissen , klager over at det klør i rompa også. Svir ikke når hun tisser , men hun klager over vondt i magen av og til. Hvis man har UVI så svir det vel fryktelig når man tisser , gjør det ikke?


Hva annet kan det eventuelt væ. Vi vasker klærne med Neutral vaskemiddel, bruker ikke skyllemiddel og vasker henne kun med rent vann (hver kveld). Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner. Ofte oppstår plagene om natten når det er varmt og fuktig. Balanitt er betennelse, inflammasjon, av glans penis.


Tilstanden omfatter både forhuden, preputiet, og penishodet (glans). Den forekommer hyppigst blant skolebarn i alderen til år, og den er forholdsvis uvanlig blant barn under år. Ofte er flere personer i en husstand eller institusjon (barnehage) smittet. Smitte skjer fra endetarm til munn.


Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Smør på canesten eller be han eller foreldren om å gjøre det for å se om det hjelper,men husk at det er viktig at når han vasker seg så må han ikke bruke så mye såpe og evt en mild asan såpe. Det er veldig viktig at tissen blir skyldt ren for såpe.


Kløe på tissen kan skyldes sopp.

Kanskje han ikke vasker den så ofte som han burde? Hos jenter er vaginal kløe et typisk tegn. Jente på som ikke får sove pga kløe og svie i tissen.


Hva hjelper mot inntens kløe i underlivet? Jeg har en datter på år, som er plaget med kløe i underlivet. Jeg er en kvinne på år, og gravid med vårt tredje barn. Etter en halvtime gav dette seg, og hun sovnet. Dette gjentok seg etter noen dager, og etter dette med noen måneders mellomrom.


Vi kontaktet lege som ikke kunne finne noe. Jeg har i de siste månedene merket en veldig svak svie (ikke smertefull) helt ytterst i penis når jeg tisser. Det kjennes ut til å være inni urinrøret, litt inn fra penishodet. Dette meker jeg primært etter en utløsning, og gjerne en dag eller to etterpå.


Jeg kjenner også en veldig mild kløe i samme området ellers. Av de barna som hadde infeksjon, var det bare to barn (og foreldre) som var klar over at de hadde infeksjon. Det vil si at det var mange barn som hadde infeksjon uten å være klar over det. Eggene er svært motstandsdyktige og kan leve opptil uker utenfor kroppen.


Barnemark spres fra person til person ved overføring av egg. Etter at egget er svelget, utvikler det seg i tarmen til småmark som kryper ut og legger nye egg i endetarmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg