onsdag 12. november 2014

Sopp i munnen barnehage

Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Hvis du kikker inn i munnen , vil du kunne se områder med hvitt belegg. Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett. Trøske – sopp i munnhulen.


Her finner du informasjon om tilstanden trøske, et hvitt, lett fastsittende belegg i munnen hos små barn.

Munnsopp er en type sopp som angriper munnen. Symptomene er at man får et hvitt lag. Dette er en ansamling av sopp i munnen. Behandlingen gjentas til at all sopp i munnen er borte. De fleste vet hvordan en sopp ser ut, men ikke alle kan skille de ulike soppene fra hverandre.


Barnehagen ligger midt på Universitetsområdet på Kalleru med kort vei til NTNU, studentboliger og sentrum. Vi har et stort uteområde med mye grøntareal som innbyr til variert lek og fysisk utfoldelse.

Vi starter dagen med en god frokost som blir servert av barnehagen , deretter får barna både formiddagsmat, ettermiddagsmat, melk og. To barn til sykehus – spiste giftig sopp i barnehagen Eg beklager så mykje til dei borna og foreldra som har vorte utset for dette, og eg er verkeleg glad for at det ser ut til å gå bra med borna dykkar, skriver barnehagestyreren i en e-post til alle foreldrene. Hvis man får sopp i munnen uten forklarlig grunn, bør det undersøkes nærmere om immunforsvaret er nedsatt, for eksempel på grunn av diabetes eller 2. Denne soppen finnes i munnen hos de fleste, og gir normalt ikke noen plager hos friske personer. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Du merker fort om du bør oppsøke lege for evt antibiotika.


Jeg hører dessverre ofte (ukentlig) om mødre som har fått feil råd i forhold til behandling av sopp – både av typen kjerringrå og medisiner som er foreskrevet feil. Sopp i munnen skyldes en infeksjon oftest forårsaket av det man kaller candida sopp. Sopp i munnen kan se forskjellig ut. Det ser vi i allefall her.


Enten som et hvitt beleg du kan skrape av, eller rødme i munnhulen. Hvis sopp i munnen ikke behandles, kan det utvikle seg og bli kronisk. I noen tilfeller kan sopp i munnen forårsake svie og ubehag i munnhulen.


Infeksjoner skal behandles med antibiotika, sopp - eller virusbehandling. Sopp i munnhulen kan skyldes underliggende årsaker som tørr munn , bruker du medisiner som antidepressiva?

Kontroller i bruksanvisningen om de har tørr munn som bivirkning. Steroider til bruk i ASTMA eller som tabletter (prednisolon) disponerer også for sopp i munnen. Hva er sopp og trøske?


Sopp blir først et problem dersom det blir for mye av den. Sopp er en del av normalfloraen på huden vår. Risikofaktorer for soppinfeksjon kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen.


Her er sakene som ble mest lest i september. En mann ble nylig dømt for overgrep mot en 5-åring etter at barnehagen jenta gikk i slo alarm. Noen av disse utsagnene er konstruert ved at voksne stiller svært ledende spørsmål til barn, nærmest legger ordene i munnen på ungene.


Jeg vet i hvert fall at forfattere av bøker med slike gullkorn har gått frem på denne måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg