onsdag 26. november 2014

Omgangssyke 2018

Normalt sett tar det to til tre dager fra smitte til du blir syk selv. De vanligste symptomene er kvalme og generell følelse av uvelhet før du starter med oppkast og diare. Behandling ved omgangssyke.


Det finnes ingen behandling mot norovirus infeksjonen, men man kan lindre symptomer og forebygge komplikasjoner. Ikke gi drikke med for mye sukker (slik som for eksempel brus) da dette kan øke graden av diaré.

Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, omgangssyke , på verdensbasis. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Det er beregnet å forekomme ca. Viruset smitter veldig lett fra person til person.


Håndhygiene er veldig viktig, men det finnes også kjerringråd. Les mer om omgangssyke. Kvalme og omgangssyke.

En som mener kvalme og omgangssyke er det verste som finnes, har send inn noen tips som kanskje kan være til hjelp. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré.


Vanlige symptomer på omgangssyke. Symptomene kommer raskt etter at man har blitt smittet. Oppkast og diaré pågår i omtrent 1-dager. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke , og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske.


Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig, tørr mat, som kjeks. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene.


Hvis du allerede er smittet har vi flere gode råd som kan hjelpe deg. Navnet har den nok fått på grunn av at omgangssyke smitter fra person til person. Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt. Den kan gå fra barn til voksen og omvendt mellom voksen og f.

LES OGSÅ: Barn med omgangssyke. Slik forebygger du omgangssyke. Smitten skjer gjennom munnen og overføres vanligvis via hendene.


Dersom barnet ditt får omgangssyken, er det viktigste at du sørger for at barnet får i seg nok drikke og næring. I Skovheim barnehage i Oslo er de nøye på at barn som har hatt omgangssyke ikke kommer tilbake til barnehagen igjen før det har gått timer etter opphør av oppkast og diaré. Vi er strenge når det gjelder 48-timersregelen, sier styrer Kristin Sanni til barnehage. Hun erfarer også at foreldrene er flinke til å overholde regelen. Må stenge og vaske barnehagen på grunn av omgangssyke – Jeg har jobbet her i år, men aldri opplevd noe sånt som dette, sier daglig leder Anita Indahl Gangeskar ved Norlandia Bjørneborgen barnehage i Bodø.


Både virus og bakterier kan forårsake infeksjon i mage og tarm. Den typiske omgangssyken er i all hovedsak virusbetinget og kan vare fra et døgn til vel en uke. Enkelte av virusene kan overleve i opptil to uker på for eksempel håndtak.


Smitten spres gjennom hender og luftbårne partikler ved oppkast. Barn med omgangssyke bør holdes hjemme ved symptomer og kan ikke dra tilbake til barnehagen før timer etter at barnet er blitt friskt. Kilder: Norsk elektronisk legehåndbok, Norsk helseinformatikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg