onsdag 12. november 2014

Mensen etter fødsel amming

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Menstruasjon etter fødsel. Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på. Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger. Det er generelt liten risiko for å bli gravid de første seks månedene etter fødsel dersom du fullammer og du ikke har fått tilbake menstruasjonen.


Men det er nødvendig å ta visse forholdsregler dersom du skal benytte amming som prevensjon. Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel , har vi samlet det du trenger å vite her. Ni måneders graviditet er over. Du har din lille rett foran deg, trygt holdt i dine kjærlige armer.


Og du har sikkert spurt deg selv hvor lang tid det vil gå før du begynner å få mensen igjen. Amming lar seg altså fint kombinere med ny graviditet. Men ingen regel uten unntak: Kvinner som trenger medisinsk hjelp for å bli gravide, anbefales å slutte med amming før de begynner på ny fertilitetsbehandling.


Det er individuelt helt forskjellig når mensen kommer tilbake etter en fødsel og det har sammenheng med amming. Kvinner som ikke ammer får menstruasjonene sine tilbake etter cirka - uker etter fødselen. Ammer man så kan det ta -måneder til mensen kommer tilbake (hos enkelte enda litt lengre). Er det vanlig å oppleve stor endring i fruktbarhet etter fødsel ? Du er den samme personen – både før og etter en fødsel.


Dersom du ble relativt raskt gravid med første barn, går det ofte like kjapt med nummer to og tre. Amming etter fødsel Amming kan påvirke en kvinnes syklus ved å forsinke retur av hennes syklus sammenlignet med kvinner som ikke ammer. Derfor antar mange at hvis en kvinne ammer, kan hun ikke bli gravid.


Denne prevensjonsmetoden er bare effektiv og fungerer bare hvis mor ammer sitt barn eksklusivt. Uregelmessig mensen etter fødsel og amming. Hei Jeg har hatt litt uregelmessig mensen etter at den kom tilbake etter amming. Etter fødselen er omsorg for det nyfødte barnet viktig.


Samtidig kan nybakte foreldre oppleve nye utfordringer med søvn, amming og som par. En fødsel behøver ikke å påvirke seksuallivet, men for noen kan aktiviteten og lysten endres på grunn av trøtthet og en forstyrret døgnrytme. Vær imidlertid litt obs på risiko for ny brystbetennelse dersom du stopper brått fra å amme åtte ganger om dagen. Jeg fikk mensen tilbake et år etter fødsel , ammet fortsatt mye.


Vi reduserte ammingen mye ca ved toårsalderen, blant annet kuttet ut nattamming, da vi ville prøve på nr 2. Jeg fullammer og fikk mensen igjen uke etter fødselen, veldig irriterende at den kom så tidlig, men regner med at det er fordi jeg fikk satt inn hormonspiral noen dager før. En venninne fikk ikke tilbake mensen før barnet var måneder, men det er nok ikke så vanlig. Disse fagfolkene besvarer ikke lengre nye spørsmål i vårt forum, men her kan du lese tidligere spørsmål og svar. Noen er heldige og får ikke igjen mensen før de slutter å amme, andre, som meg, får den igjen til tross for hyppig nattamming og ellers amming døgnet rundt.


Mensen kom tilbake etter måneder! Det var jeg svært skuffet over hehe. Men påvirket ikke amming , ammet til sønnen min var og sluttet bare på grunn av medisiner som ikke var forenelig med amming , og som jeg måtte ta pga en operasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg