torsdag 6. november 2014

Hvor mye er en teskje i gram

Finn laveste nettpris her. Teskje er ikke en SI-enhet. En teskje er vanligvis definert som fem milliliter (ml), men dette kan variere etter hvor man er i verden. En spiseskje er vanligvis definert som milliliter (ml), men dette kan variere etter hvor man er i verden.


Spiseskje er en enhet som hovedsakelig brukes til å måle opp små mengder i forbindelse med matlaging.

Når en skal måle opp en spiseskje er det viktig å bruke et mål som nøyaktig angir femten milliliter fremfor å bruke en. Et godt råd på veien for å være mest mulig nøyaktig er å bruke såkalte måleskjeer for teskje og spiseskje. Symbolet er ts, og ts = ml (milliliter).


Disse skjeene skal være strøkne, og aldri med topper. Lurer du på hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker du skal beregne per person, så finner du svarene i artikkelen Hvordan beregne mat til mange. Hva betyr det når det står to kryddermål pepper i oppskriften?


Hvor mange ml tilsvarer en spiseskje?

Om måleenhetene spiseskje, teskje og kryddermål. En spiseskje (forkortet som ss) er et volummål som brukes i matlaging, den vanligste definisjonen av en spiseskje er ml, men i noen land (f.eks. Australia) er en spiseskje ml.


En teskje (som forkortes som ts) er et volummål som brukes i matlaging, definisjonen av en teskje er ml. Et kryddermål er et volummål som bare brukes til. I oppskrifter hvor det står eller gram av et eller annet, sliter jeg litt. Vanskelig å veie det på kjøkkenvekta. Derfor lurer jeg på om noen vet hvordan jeg kan måle det med teskje ? Så inneholder en spiseskje av standardprøven ml vann.


Videre er vekten av vann lik dens volum (kjent fra skolen fysikk kurs) - ml vann har en masse på gram. Eddik: hvor mye i en spiseskje ml. Bordeddik i oppskrifter er angitt i milliliter, det er ikke vanskelig å måle det.


Fordi det er en ekte væske, hvor massen er lik volumet. HELT tilsvarende tråd her, rett under deg. Det beste er at man har så mye at man f eks kan bruke halveringsmetoden på en større. Omregning av vekt og mål er nyttig hvis batteriene på kjøkkenvekten er flate og du må ty til et desilitermål i stedet.


Og hvor mye er en Cup?

Visste du at det er forskjell på engelske og amerikanske Cups? Her finner du en tabell med de vanligste ingrediensene man bruker til baking. Volumet av en teskje er 5-gram.


Det avhenger av hva du har strømmet der - melk inneholder bare ml, men tomatpuré eller fettsyrer er alle 10. Noterer kalori inntake. Høyt saltinntak kan øke blodtrykket og risikoen for hjerte- og karsykdommer, og vi spiser altfor mye av det. Det kun tar en halvtime før saltet svekker blodgjennomstrømningen i kroppen din. Nordmenns saltinntak er ifølge Helsedirektoratet omtrent gram om dagen i gjennomsnitt.


Det er dobbelt så høyt som anbefalt. Jeg har et målesett med bl. Hvis jeg fyller den over i en vanlig teskje blir de mer enn halvfulle. På tranflaska til jentungen står det at anbefalt dose er teskje (ml).


Hørtes veldig lite ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg