fredag 28. november 2014

Jobbintervju spørsmål

Her får du de beste tipsene på hvordan du kan stille best mulig forbredt til intervjuet. Trenger du tips til å søke jobb? Sjekk ut vår jobbsøkeguide her! Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem.


Du har sikkert lest det før, det at nøkkelen til å gjøre et god jobbintervju er å stille godt forberedt.

Samtidig kan du aldri være helt klar, siden du ikke kan vite hvilke spørsmål du får. Dette er en klassisk åpning av et jobbintervju , og det må ikke ende i en lang tale fra deg. Bruk bare et par minutter på å svare, og nevn kort utdannelse, karrière og siste erfaring i karrièren din.


Hold deg til det positive og. Er du innkalt til jobbintervju , har du kommet et stort skritt nærmere jobben. Men intervjuet har både mange muligheter til å imponere og en del fallgruber.


Jobbintervju kommer i mange varianter, og det svært viktig å stille forberedt. Vi gir deg alt du trenger å vite, før, under og etter jobbintervjuet. Men man kan ha like mye å vinne på å stille noen selv.

Jeg startet CVportalen. Kan du fortelle meg litt om deg selv? Dette spørsmålet virker så enkelt at mange velger å ikke forberede seg til det. Men det er faktisk ekstremt viktig. Her er greia: Ikke fortell om alle jobbene du har hatt eller hele din livshistorie.


Utfordrende spørsmål : Har du på grunn av helse eller andre ting behov for særskilt tilrettelegging hvis du får denne jobben? Du har brukt lenger tid enn normert på studiene dine. Hva forventer du å få i lønn i denne stillingen? Er det noe vi burde spørre deg om, som vi ikke har spurt om?


Samtidig gjelder det å stille forberedt om du først blir kalt inn til jobbintervju. Men hva skal du forberede deg på? Enkelte spørsmål må du regne med å bli stilt på et førstegangsintervju, nesten uansett hviken jobb du har søkt på. Dette er et klassisk spørsmål , som kan være ganske vanskelig å svare på. Fortell om deg selv.


Spørsmål å stille på jobbintervju. Arbeidsgiver åpner og avslutter intervjuet, og stiller spørsmål for å finne ut mer om deg, dine erfaringer, og dine evner. Poenget med et jobbintervju er å finne rett person til stillingen.


Din oppgave under intervjuet er å møte godt forberedt, være våken, tålmodig, hyggelig og aktiv. Skal du i jobbintervju , got the shakes og lurer på hva i all verden du kan få spørsmål om?

Vi har samlet et knippe vanlige spørsmål til deg, så du kan gjøre deg opp noen tanker og refleksjoner i forkant av intervjuet. Det amerikanske nettstedet The Muse har publisert en liste med (!) spørsmål du bør spørre på et jobbintervju. Minst like viktig er det at du forbereder egne spørsmål.


Arbeidsgiver kan stille spørsmål for å innhente saklige og nødvendige opplysninger Under et jobbintervju , kan arbeidsgiver selvsagt stille spørsmål som er saklige og nødvendige for å vurdere om søkeren er egnet til å utføre arbeidsoppgavene som er knyttet til den utlyste stillingen, som for eksempel spørsmål om samarbeidsevne, kunnskap, erfaring osv. Husk også å vise entusiasmen din. Alle svarene dine i et jobbintervju bør være strategiske. Det er det spørsmålet er til for.


Alt du sier bør være en grunn til å ansette deg. Den beste intervjuforberedelsen er å forberede svar til så mange intervjuspørsmål som mulig. Vi har også andre tips for et godt jobbintervju. Mange jobbintervju starter med dette spørsmålet. Hvordan bør man egentlig svare?


Du kan begynne med en historie om hvor du ble født, hva foreldrene dine gjør, hvor mange søsken og kjæledyr du har, og det vil være helt greit. De fleste tenker nok grundig over hva de skal svare på jobbintervju. Dette må DU spørre om når du er på intervju. Færre vet hvilke spørsmål de selv bør stille. Innkalt til jobbintervju ? Du bør forberede deg godt før et jobbintervju.


Arbeidsgiveren forventer at du har tilegnet deg kunnskap om bedriften og har en klar mening om hvorfor du har søkt på den aktuelle stillingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg