torsdag 21. mars 2019

Timelønn lærervikar 2018

En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår. I timelønn for undervisning er det innbakt en viss tid til for- og etterarbeid uten at det er definert nærmere. En lærervikar har rett til timelønn for undervisning uansett om han eller hun faktisk bruker tid til for- og etterarbei eller ”hopper” inn i vikartimer på kort varsel. For to år siden hadde jeg vært ansatt som adjunkt ved min skole i år, men jeg får fortsatt bare utbetalt som om jeg har års ansiennitet. Du er ikke vikarlærer, men lærervikar.


Det første er en som er vikar for læreren, det siste er en som lærer opp vikarer. Bok med tips og råd til lærervikarer. Jeg har skrevet en bok på 1sider med tips til deg som er lærervikar. Jeg jobber mye som lærervikar når jeg har fri fra jobben min (turnusbasert). Da har jeg fra mellom 2og 240.


Varierer ut fra hvilke timer du har. Assistentimer er vel det som gir lavest timelønn (210), mens timer på barneskolen ligger rundt midt i mellom. Synes jeg har litt lav timelønn til å ha utdanningen på plass. Der viser det seg at vi ikke får lønn som ufaglært lærer når vi går inn som vikar for lærere. Dette begrunnes med at vi ikke har for- og etterarbeid.


Grunnskolelærere er lærere i grunnskolen, og spesialiserer seg til å jobbe med 1. Som grunnskolelærer skal du tilrettelegge for læring, utvikling og gode holdninger hos barn og unge. Ny hovedavtale for KS-området fra 01. Jeg er nå ferdig med av årene på lærerhøyskolen (studiepoeng i pedagogikk, (120) studiepoeng i to andre fag, totalt 1godkjente studiepoeng). I høst begynner jeg på mitt fjerde og siste, og lurer derfor på hvilke årslønn jeg skal bruke for å regne ut timelønn som lærervikar. Minstelønnssatser fra 1. Lønnssatser (RIKSAVTALEN) 3. Se særbestemmelser for lærlinger i Riksavtalen.


Hovedavtalen omfatter bl. Hovedavtalen for KS-området 1. Her finner du alt om dine rettigheter som tillitsvalgt. Hovedtariffavtalen er revidert for en avtaleperiode fra 1. Det er flere utdanningsveier til tittelen adjunkt. Du får tittelen adjunkt med en fireåring grunnskolelærerutdanning. Du kan også få tittelen adjunkt med en lavere grad (bachelor) fra universitet eller høgskole i tillegg til 1-årig praktisk pedagogisk utdanning (PPU).


Bruk oppgitte stillingsandel for å få korrekt. MN: Veiledning for stillingskoder og retningslinjer for avlønning av studenter. Valg av stillingskode skal følge oppgavene personen tilsettes for å utføre.


Stillingskoden du plasseres i, avhenger av utdanningen din, og det er stillingskoden som er utgangspunktet for hvilken minstelønn du kan forvente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg