fredag 29. mars 2019

Hormoner

Slik reguleres kroppens funksjoner. I slike tilfeller løses stort sett problemet når man fjerner svulsten. Peptid- og proteinhormonene er vannløselige, mens steroidhormonene og fettsyreforbindelsene er fettløselige. For lite hormoner i kroppen har oftest en annen årsak: - Den vanligste årsaken til hormonmangel er autoimmunitet.


Hypotalamus registrerer mengden av hormoner i blodet og den fanger opp signaler som tilsier justeringer av hormonproduksjonen.

Den sender så meldinger til hypofysen om å endre utskillelsen av hormoner som styrer de andre endokrine kjertlene i kroppen. Men det er noe vi ofte glemmer. På grunn av dette, kan enhver hormonell ubalanse føre til utviklingen av enkelte sykdommer og problemer som påvirker helsen. Kjønnshormoner er hormoner som regulerer de seksuelle funksjonene og utviklingen av de sekundære kjønnskjennetegn.


Mannlige kjønnshormoner kalles androgene hormoner , mens de kvinnelige omfatter en lang rekke forskjellige former for østrogener og gestagener (progesteron). Mannlige og kvinnelige kjønnshormoner produseres hos begge kjønn. Der findes flere typer hormoner , som har forskellig virkning og bliver produceret i flere forskellige organer i kroppen.

Vores hormoner kan inddeles i to typer, nemlig steroider og aminosyrederivater (aminosyrer, peptider eller proteiner), der reagerer med hver deres type receptorer (se illustrationen). Menneskets og dyrs hormonsystem kompliceres af at nogle hormoner reagerer med den samme receptor, og nogle receptorer reagerer med det samme hormon. I de flesta fall frisätts hormonerna i blodbanan, och verkar på ett målorgan som kan finnas i en helt annan del av kroppen än där hormonet tillverkas.


Dessa hormoner benämns endokrina hormoner , och de organ som utsöndrar dem är endokrina organ. Kjente hormoner er Insulin, adrenalin, testosteron og østrogen. Den overordnede kontrollen av brunsten kommer med hormoner fra hjernen.


Her er det to viktige sentra som er involvert, hypothalamus og hypofysen. I hypothalamus produseres hormoner som regulerer produksjonen av andre hormoner i hypofysen. Hypofysen er en liten kjertel på størrelse med et kirsebær. Kjertelen er delt inn i to deler, den fremre lapp og bakre lapp.


Forlappen består av endokrine celler og blodårer, og aktiveres av hormoner som sendes ut fra hypothalamus. Naturlig lykkestoffer Endorfiner. Endorfiner er biokjemiske stoffer i kroppen, som lindrer smerte og gir en følelse av velvære. Hva skjer i kroppen når vi stresser og hva kan vi gjøre for å reduserer stress?


S tress er utbredt i samfunnet vårt og en meget stor andel av dagens sykdommer skyldes nettopp stress. Du kan påvirke helsen din betydelig med å ha balanserte hormoner og tarmbakterier, selv om andre ting skulle være ut av lage i kroppen.

Likeså har hormoner og tarmbakterier større betydning for helsen enn mange er klar over. Vårt blod frakter hormoner rundt i kroppen. Det er mange forskjellige hormoner. Hver og et fungerer på spesielle celler som er i stand til å motta og svare på de beskjedne som hormonene sender.


Hvordan kroppen fungerer. Mens hormoner hos dyr og mennesker produseres på bestemte steder i organismen og derfra transporteres til andre steder hvor den fysiologiske effekt finnes, er dette ikke alltid like tydelig for plantehormonene. Disse viser heller ikke den strenge grad av spesifisitet som animalske hormoner , idet ett og samme hormon kan påvirke flere prosesser. Vi kan tenke på hormonene som budbringere. Hormonene styrer: Vekst og utvikling.


De har med seg beskjeder til en eller flere deler av kroppen. Beskjedene kan være veldig. Norges største kryssordhjelper-app med millioner av ord.


Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg