mandag 11. mars 2019

Blod i avføring gravid

Har litt blødninger fra endetarmen, med litt son slim lignende konsistens. Har ingen smerter eller ubehag utenom. Den lille mengden med blod fra et tilfelle som dette ser ut som en liten rød strek på utsiden av avføringen. Er år og gravid.


Friskt blod i ellers normal avføring stammer oftest fra endetarmsåpningen, endetarmen eller den nederste delen av tykktarmen. Blødningen kan skyldes ufarlige hemoroider, men også mer alvorlige betennelser og svulster.

Man bør uansett ta blod i avføringen alvorlig i alle tilfeller. Mange av Lommelegens lesere frykter de har tarmkreft når de oppdager friskt blod på toalettpapiret. Det er jo dette alle gravide ønsker svar på. Svaret er ikke alltid så enkelt å gi, og avhenger naturlig nok også av når i svangerskapet blødninger skjer, og hvor mye blod det er snakk om.


Tiltakende blødning, ofte ledsaget av magesmerter, er som regel et dårlig tegn. Tarminfeksjoner, særlig i forbindelse med reiser til varme land kan gi blodig og slimet avføring , og alle typer antibiotika kan en sjelden gang føre til en spesiell type hissig tarmbetennelse med blodig slimet avføring. Når bør jeg søke lege?


Men blod i avføringen kan også oppdages uten at du selv har observert blod i avføringen.

Blod i avføringen med eller uten slim bør føre til legeundersøkelse med mindre det allerede. Det skjer ved påvisning av blod i en rutineprøve av avføringen som analyseres på legekontoret, påvisning av såkalt okkult blod Forekomst. Blodet i eller på avföringen kan se olika ut: Det kan vara ljusrött, se färskt ut och vara utanpå avöringen. Det kan också komma blod på pappret när du torkar dig eller att du ser det i toaletten.


Blodet kan vara mörkare och mer blandat i avföringen. Ett avföringsprov kan också visa att du har små mängder blod i bajset som inte syns. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Jeg har den siste uken sett ørlitegranne blod når jeg tørker meg bakentil, men da jeg var ordentlig på do nå var det litt rødt slim med avføringen. Hvor vanlig er dette?


Jeg blir så nervøs#128584; vet hermorider er vanlig i slutten av svange. Noen potensielle årsaker til blod i babyens avføring : En vanlig årsak til blod i en babys avføring kan være en liten rift i endetarmsåpningen hvis babyen har strevd med hard avføring eller med å få ut avføringen. Løs, fettete, blekhvit avføring over tid.


Skrottefar skrev: Hun nevnte det i et innlegg, men sto bare at hun hadde trukket seg fra kurset, sto ingenting om managementet Da har hun endret innlegget. Hun skrev at hun hadde bestemt seg for å kutte ut begge.

Hun hadde trukket seg fra kurset og hadde sendt mail til manageme. Blodet är ofta färskt, rött och ses i utkanten av avföringen, men ibland kan blodet också vara lite mörkare och mer blandat med avföringen. Ju ljusare blod desto kortare tid har det funnits i bajset, det vill säga kommer då ofta från små, tunna blodkärl direkt innanför analöppningen. Medikamenter er også en viktig faktor, spesielt vil mange typer smertestillende medisiner gi treg avføring.


Blod og slim på avføringen, svart eller gråhvit avføring , fet glinsende avføring som flyter og kleber seg fast i toalettskålen, blyanttynn avføring , og større endringer i avføringsmønster bør alltid. Akutt gastroenteritt kan vanligvis behandles hjemme. Innleggelse er indisert ved høy feber, makroskopisk blodig avføring , sterke smerter eller dårlig allmenntilstand. Ha lav terskel for innleggelse av små barn, da de er utsatt for dehydrering.


Vurder også innleggelse av pasienter med feber i mer enn døgn. Kanskje fra termometerbruk eller en skarp negl. Dette er smertefullt ved avføring. Alle typer endringer i avføringsvaner kan være symptom på kreft. Hos pasienter som har hatt uregelmessig avføring , som ved irritabel tarm, går det gjerne lang tid før pasienten blir alarmert.


Det mest markante symptomet er friskt blod i avføringen. Ved friskt blod i endetarmsåpningen, i toalettskålen eller på papiret etter tarmtømming hender det ofte at pasient eller lege slår seg. Tjæreaktig avføring.


Avføringen trenger ikke være rød for at det skal være blod i den. Hvis du blør høyt oppe i mage-tarm-kanalen blir blodet fordøyd på veien ned. Melena er svart, tjæreaktig avføring.


Den har en spesiell, illeluktende og søtlig lukt, sier Reidar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg