onsdag 20. mars 2019

Pleiemedarbeider lønn

Som pleiemedarbeider har du kontakt med de pårørende, og dersom det trengs skriver du også opplysninger i pasientenes journaler. Du jobber tett med andre yrkesgrupper, deriblant med sykepleiere og helsefagarbeidere. En forskjell på pleiemedarbeider og helsefagarbeider, er at helsefagarbeider har autorisasjon som helsepersonell. I Husbankens verktøy Sjef i eget liv kan du selv se hvor mye som er igjen av lønna når utgifter er betalt. NB: Timelønna som vises er ikke justert for om noen jobber flere timer i uka enn vanlig.


Statistikken viser hva timelønna omtrent ville vært ved 3timers arbeidsuke. Hovedtariffavtalen regulerer lønns- og arbeidsvilkår. I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Særavtaler Sentrale særavtaler er tariffavtaler som omfatter ett eller flere spørsmål som ikke er omhandlet i hovedtariffavtalen. Hvor mye tjener jeg i timen?


Eller hva er månedslønna mi? Legg inn én verdi i vår kalkulator - og så regner vi ut resten for deg. Pleiemedarbeider 34. Se hvilke yrker som har høyest lønn. Vet ikke helt hva du skal ha i lønn.


Men selv er jeg medisinerstudent, og da jeg besto eksamen på andre året gikk jeg opp hele kroner i lønn , til 1kr timen. De mener jeg ikke har ansiennitet, selv om jeg mener jeg har et år. Hva du får i lønn varierer veldig om du jobber privat, i kommune eller i staten (sykehus). Lønn og arbeidsvilkår. Stilling uten særskilt krav til utdanning.


Jeg er fulltidsstudent jeg også med den faste stillingen ved siden av. Jeg jobber ikke ofte 1, men med lån og stipend og lønn har jeg alt i fra 13. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid.


Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi. Det er ingen sentralt avtalt minstelønn for studenter. Når vi snakker om krav til lønn , er kravet alltid knyttet opp til en bestemmelse som gir en rettighet.


Vanligst er det å finne disse rettighetene om lønn i tariffavtaler mellom partene i arbeidslivet. For sykepleierstudenter finnes det ingen tariffestede. Finn drømmejobben gjennom KarriereStart. Arbeidstaker med fagbrev godkjent av Utdanningsdirektoratet har rett til lønn som faglært arbeidstaker dersom vedkommende jobber på det fagområdet fagbrevet gjelder for. Fagbrev eller annen fagutdanning av lik verdi fra andre land kvalifiserer også den enkelte arbeidstaker til lønn som faglært arbeidstaker.


Her finner du veiledning og fortolkning om bestemmelser i HTA. PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Tabellene ble rettet 11. Isteden ble lønnen redusert med 40.


Hun trodde først det var gjort en feil, men måtte sjokkert konstatere at det var det ikke. Da hun tok det opp med kommunen, som er hennes arbeidsgiver, forklares det med at lønnen er basert på hovedtariffavtalen. Det er likevel ikke alle vederlag eller godtgjørelser som skal regnes som lønn etter allmenngjøringsforskriftene.


Det er et krav at det dreier seg om goder eller ytelser som det er vanlig å regne som en del av lønnen og som inngår i beregningsgrunnlaget for feriepenger, skatt og trygdeytelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg