torsdag 28. mars 2019

Løpetid hund oppførsel

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Let adgang til klinikken fra motorvej.

Når får hunden sin første løpetid ? Den første løpetiden kommer når tispen blir kjønnsmoden, vanligvis mellom – måneders alder avhengig av rase. De minste rasene er gjerne først ute, mens de aller største rasene kan være opp mot år før den første løpetiden kommer. Hvor ofte har hunden løpetid ? Det kan hjelpe hunden om du bruker litt ekstra tid på turer, aktivisering og lek i denne perioden. Derfor vil de bli styrt av feromoner som tispa skiller ut for å tiltrekke seg mulige partnere. Hunder styres av lukt.


Endringer i kosthold hos tisper med løpetid. Når de har løpetid er det noen hunder som ikke spiser som normalt.

Kanskje de er litt giddaløse og viser litt motvilje mot å spise. En tispe blir som regel kjønnsmoden og får sin første løpetid når den er til måneder gammel. Små raser for ofte løpetid tidligere enn store raser, men tidspunkt for når hunden får sin første løpetid varierer også mye mellom hund til hund innen en og samme rase. Så når hun har løpetid , bør du ikke la hunden din være utenfor uten tilsyn, og du vil måtte ha henne i bånd hele tiden når dere er på tur.


Generelt vil andre hundeeiere du møter kunne kontrollere hundene sine, men lukten av en tispe i løpetid kan forårsake aggressiv oppførsel hos enkelte hunder. Siden hormoner er så sterkt involvert oppstår livmorbetennelse oftest opp til uker etter løpetid , vanligvis 6-uker etter. Som regel vil hunden vise tegn på slapphet og nedsatt matlyst, men oftest får de økt drikkelyst og dermed økt tissetrang også.


Noen ganger kan du observere verk fra skjeden, men ofte vasker tispa det bort. Siste stadiet er etterbrunsten. Kjønnsleppene går mer tilbake til normal størrelse og sekretet avtar. Hvis hunden fortsetter å ha sekret etter uker med løpetid eller starter med sekret igjen etter måneds tid bør man kontakte veterinær siden livmorsbetennelse ofte oppstår i tiden etter løpetid. Ville bare gi en kommentar til ditt hjertesukk om at neste hund blir hannhund.


De løper gjerne hele året de, bare der er tisper i nærheten. Det er nødvendigvis ikke noe enklere. Jeg bor i et nabolag med tisper tett på. Og når disse har løpetid hver sin gang et par ganger i året kan du tenke deg at det blir ofte.


Dette er tidspunktet de ellers skulle ha født valper om den hadde blitt drektig. Kroppen lager de samme hormonforandringene uansett om dette er tilfellet eller ikke.

Utsettelse av løpetid og bivirkninger. Jurkreft (brystkreft hos pattedyr) er mest vanlig, men det er også økt risiko for kreft i livmor og eggstokker. Hvis din tispevalp ikke er kastrert, vil den få sin første løpetid når den er ca. Syklusen varer vanligvis i dager og kan medføre en stor endring i hundens daglige rutine.


Når hun har løpetid , vil hun tiltrekke seg mange hannhunder og hvis du ikke er svært påpasselig, kan du ende opp med et kull med uønskede. Dette hindrer hunden fra å blø på tepper, møbler og annet inventar. Det finnes egne truser for tisper med løpetid. Hvis hunden din ikke er blant de aller største rasene, går det også an å bruke en vanlig bleie og klippe hull til halen. Etter det har hunden min blitt helt fin, fikk appetit tilbake, var like leken, glad hele tiden.


Ingenting ble forandret bare at han sluttet å være så intr. Så annbefaler deg å kastrere hunden , både for hans sin del og deres, dere vil få det så mye bedre og hverdagen blir like fin. Ikke alle hunder har løpetid like ofte.


Noen har det hver måne mens andre har det bare en gang i året. De fleste ligger et sted i mellom. Forandringer rundt kjønnsåpninger er også et tegn.


Hva er egentlig løpetid ? Eller drektige som det heter når man snakker om hunder. Tisper kan få løpetid første fra de er rundt måneder gamle. Noen kan få det ved ett års alder. Men mest vanlig rundt 8-måneders alder.


Det preger selvfølgelig hunden. Den vil endre oppførsel etter som hormonene endrer seg og den kan legge på seg, fordi stoffskiftet forandrer seg. I tillegg får den noen store, stygge pølser(arrvev) der operasjonssåret er. Bare tull å påføre hunden dette, hvis det ikke er nødvendig. Kontraindikasjoner Skal ikke brukes til dyr som ikke er kjønnsmodne, til drektige eller diegivende dyr, til dyr med neoplasi, diabetes mellitus eller akromegali, til dyr med sykelige tilstander i vagina, livmor, melkekjertler eller andre reproduksjonsabnormaliteter, til dyr med sykdommer i lever eller bukspyttkjertel.


NKK eller i register anerkjent av NKK.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg