mandag 18. mars 2019

Helsestasjonen åpningstider

Tilbudet er gratis og vi har taushetsplikt! Barselgruppene møtes én gang på helsestasjonen. I dette møtet deltar også helsesykepleier. Helligdager stengt.


Ofte fortsetter barselgruppene å møtes på eget initiativ. Har du ikke fått invitasjon om barselgruppe, ta kontakt med oss.

Veiing og åpen helsestasjon - drop in. Vi gir råd og veiledning om for eksempel amming, ernæring, foreldre-barn samspill, barnets motoriske utvikling, søvn, vaksinering, tannhelse, prevensjon med mer. Målet er å fremme gode oppvekstsvilkår for barna og deres familier og forebygge sykdom og skade.


På helsestasjonen arbeider helsesykepleiere, lege, jordmor, barnefysioterapeut, ergoterapeut og sekretær. Ved helsestasjonen kan dere få veiledning og støtte i spørsmål som knytter seg til barnets vekst, utvikling og trivsel. Amming og ernæring, reaksjoner etter svangerskap og fødsel, stell av sped- og småbarn, søvn, språkutvikling, grensesetting og lek er temaer som småbarnsforeldre kan være opptatt av. Yrkesgrupper i helsestasjonen i Stange er: helsesykepleier, jordmor, lege og kontorsekretær.


Vi samarbeider tett med blant annet fysioterapeut, barnevern, Stangehjelpa, barnehager og skoler.

Ellers er det nært samarbeid med andre instanser i kommunen som arbeider med barn og familier, og med sykehusene. Mandag - Fredag fra kl. Stengt de andre dagene.


Ved funn som gir mistanke om sykdom hos barnet, blir det vanligvis henvist videre til fastlege eller spesialisthelsetjenesten for nærmere undersøkelse og behandling. Blir barnet akutt sykt, må dere selv henvende dere til barnets fastlege eller til legevakten. Vi er her for dere og barnet deres! Når dere får barn, tar vi kontakt for å avtale det første møtet med dere og babyen. Ansatte på helsestasjonen har taushetsplikt og tjenesten er gratis.


Vi tilbyr vaksiner etter det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet. Anbefalingene for spedbarnsernæring oppfordrer alle som kan til å amme, så lenge som mulig. Syke barn skal ikke møte på helsestasjonen av hensyn til smittefare. Ring og avtal ny time. Trenger du legevurdering ta kontakt med fastlegen din.


Konsultasjoner på helsestasjonen avtales fortløpende, eller per brev. Husk å møte opp i god tid. Dersom du er forhindret fra å møte, gi raskt beskjed slik at andre kan benytte timen.


Målet med egen guttedag er å få flere gutter til å oppsøke helsestasjonen.

Gutter kan fortsatt benytte seg av vanlige åpningstider ved helsestasjonen , men har fått en egen guttearena i tillegg. Tirsdag - Fredag 08. VELKOMMEN TIL HORTEN HELSESTASJON Hvem er vi?


Ungdomshelsestasjonene i de andre Follokommunene kan eventuelt kontaktes eller at man tar kontakt med fastlegen. Dette av hensyn til gravide, spedbarn og allergikere. Prøv å huske på dette ved neste besøk. Vi som helsesykepleiere får et mer ri.


Hvis barnet eller familien har behov for ekstra oppfølging, tilpasses dette individuelt. Alle barn får tilbud om å følge et fast program ved helsestasjonen og i skolehelsetjenesten. Dette programmet er utarbeidet på bakgrunn av nasjonale faglige retningslinjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg