fredag 22. mars 2019

Hekle klut nybegynner

Hos Hobbii finner du et stort utvalg av kvalitets Heklenåle. Alt skal vekk – Gjør et KUPP! Stor utvalg av billig garn. Den første kluten er enkel og består kun av luftmasker og fastmasker.


Her er den fjerde og siste heklekluten med oppskrift av de fire som kommer gjennom sommeren.

Litt vedmodig at det er den siste, men alt har jo en ende. Den siste hakke-kluten kommer neste søndag. Personlig synes jeg Petunia er veldig godt å hekle med. Du kan selvfølgelig bruke all slags garn som tåler maskinvask, og tykkelse på garn og størrelse på nål avgjør jo bare størrelsen på maskene og kluten. Det har blitt utrolig populært å hekle sine egne kluter, men hvorfor ikke hekle dine egne grytekluter?


Du kan sette ditt personlige preg på hjemmet med disse fine, økologiske gryteklutene med bobler. Du kan hekle disse fantastiske gryteklutene med boblemønster ve å følge veiledningen under. Jeg nyter i hvert fall å bruke togturen til å hekle i stedet for å være på sosiale medier, som kan stjele mye tid fra mange av oss.

Hjemmelagde kluter er til alle. De hjemmelagde klutene er et prosjekt alle kan være med på, uansett om man er nybegynner eller rutinert i håndarbeid. I denne videoen lærer du hvordan du skal hekle luftmasker, kjedemasker, fastmasker, halvstaver og staver. Legg opp ønsket antall masker, jeg har brukt lm på hekle krok 5. Gjenta rad til ønsket lengde.


Jeg pleier å hekle klutene til de er like brede som lange. I siste lm-bue på 17. Jeg vet ikke helt hva du lurer på med det spørsmålet, men hvis det er hvor mye garn som går med til hver klut så varierer det etter hvilket garn du strikker med. Det finnes mye forskjellig bommulsgarn å få fatt i. Tredje og siste del av kjøkkensettet mitt er ferdig: Kjøkkenklut heklet i c2c. Jeg har lenge ønsket å ha et mønster med c2c på siden min, og da jeg fant ut at jeg ville hekle meg litt sommer på kjøkkenet mitt, passet det godt å lage en kjøkkenklut i c2c.


Da strikker man bare fram og tilbake til tåa, hvor man må felle litt, før man syr sammen. Kan hekle kant og lage dusker og hele pakka om man ønsker det. Kan du hekle , så er det enkelt å lære hakking. Hakking er forøvrig en gammel teknikk som var mye brukt tidligere og som fortjener videre bruk.


Jeg skal forsøke å gå gjennom teknikken steg for steg på en enkel firkantet klut som pyntes med en heklet kant.

Dette er et hobbymagasin til glede og inspirasjon. Del gjerne oppskriftene våre, så lenge du husker å lenke tilbake til oss. Mange av våre oppskrifter er gratis, men i vår Etsy-butikk finner du også oppskrifter som kan kjøpes som PDF.


Ente opp med dette teppet, har gjort mine egne endringer underveis. Jeg merket meg også at det ble mye googling for å forstå de forskjellige maskene, og generelle råd. Absolutt en favoritt når det gjelder klut til myk baby hud.


En annen garntype du kan bruke Mandarin Medi fra Sandnes - denne kvaliteten får du kjøpt der de fører Sandnes garn, eller direkte fra nettsiden deres HER Garnet består av 1 bomull og tåler graders vask. Bloggen Strikk og tøys skrives og strikkes av Siri. Jeg er en utålmodig og lærevillig hobbystrikker. Prøver innimellom å hekle.


Har en sinnsykt tøff Singer symaskin kjøpt på loppis fordi den var så fin og lyseblå. Har til en hver tid omlag ti påbegynte prosjekt liggende rundt omkring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg