fredag 29. mars 2019

Inngrodd hår byll

Trodde jeg fikk det ut, men har nå kommet en stor byll der som har vert der i 3-4mnd. Den gjør vondt og det kommer betennelse ut hvis jeg klemmer. Det blir på en måte blåmerke der hvis jeg klemmer også. Kanskje er det igjen hår der.


Problemet med inngrodd hår er kjent for det meste for kvinner, men dette kosmetiske sorg er ikke fremmed for menn heller.

Hvorfor ser det inngrodde hår ut, hva er det avhengig av? Først og fremst, la oss se hvorfor et rødt område dukker opp på håret , kutte av med en barberhøvel, smertefull og ubehagelig. Det krøllete håret bøyer seg lettere mens det vokser, og det kan derfor lett bli liggende feil under huden.


Når håret ikke kan nå overflaten, fortsetter det å vokse under huden i motsatt retning av sin naturlige vekst. Det er på dette stadiet at de fleste av oss merker at vi har et inngrodd hår. Det å fjerne inngrodde hår er ingen enkel oppgave, og gjør du det på feil måte kan det være smertefullt.


Inngrodde hår er ofte hår som har krøllet seg opp og vokst tilbake inn i huden. Den produserer hevet røde flekker, som noen ganger kan bli smittet og være smertefull og pus-fylt sår som nevnt tidligere.

Lønning, lege og forfatter av Frisk Hud. Døde hudceller kan stoppe til poren hvor håret skal komme ut, slik at det blir vanskelig for håret å trenge gjennom, sier hun. Hårfjerning, spesielt barbering, er en vanlig årsak til tilstanden.


Inngrodd hår kan være plagsomt, men ofte kun av kosmetiske grunner. Jeg har et inngrodd hår på bikinilinjen. Jeg vet dette for jeg har en kul der håret er, denne kan jeg presse lett på å da kommer det masse betendelse ut, men ikke noe hår. Det ser ut til at mange har et arvelig anlegg for å få inngrodd negl.


Hos eldre personer kan hovne bein som følge av økt mengde væske i kroppen, bidra til inngrodd negl. Ved inngrodd negl anbefales det å gjennomføre en del forebyggende tiltak for å hindre infeksjoner og forverring av plagene. Vi jenter har kjertler på hver side av skjedeåpningen bak mot anus, disse heter de Bartholinske kjertler og har som oppgave å produsere sekret. Av og til blir disse kjertlene betente, omtrent som en stor kvise eller en byll.


Dette er faktisk ganske vanlig. Spor etter inngrodd hår. Svært ofte, etter depilering, forblir de innfødte krøllene. En byll begynner som en liten betennelse i huden, og viser seg ved en liten rødme.


Ettersom infeksjonen utvikler seg dannes det puss.

Når betennelsen begynner å samle seg i løpet av et par dager, vil det oppstå trykk på vevet omkring byllen, slik som ved akne. Inngrodd tånegl er en vanlig tilstand der den frie kanten av neglen vokser inn i huden på tærne, og er vanligst på stortåa. Det kommer ofte av at neglen klippes for kort ned på sidene, slik at når den vokser, vil den trenge inn i huden på sidene i stedet for å vokser over den. Ja, uhm - legen sa at det var inngrodd hår.


Men det var egentlig noe annet vi holdt på med så spurte ikke mer om det. Har mest lyst til å ta tapetkniven, men når jeg tenker etter kan vel egentlig legen få leke seg litt med skalpellen neste gang jeg skal dit. Hovedtyper inngrodd hår etter epilering. Håret ligger parallelt med huden under et veldig tynt lag av hu slik at håret lett kan tas opp med pinsett hvis ønskelig (men det er bedre å passe på slike ønsker). Mangel på riktig hjemmeomsorg, uregelmessighet i denne omsorg eller feil omsorg.


Har du hatt langvarige plager med stadige oppblussinger, kan det kreves et litt større inngrep av en kirurg. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og innføring av nye teknikker har ført til bedring av resultatene. I prinsippet går operasjonen ut på å fjerne det overflatiske hudlaget som innholder hulrom og kanaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg