tirsdag 12. mars 2019

Elveblest

Tilstanden finnes både som en allergisk og som en ikke-allergisk variant. Man kan finne den utløsende årsaken til utbrudd av elveblest , men svært ofte forblir årsaken ukjent. Intens kløe er et vanlig symptom.


Huden kan være rødflammete, og få vabler og blemmer. Angioødem er en beslektet tilstand som rammer dypere i huden.

Ca av befolkningen opplever det i løpet av livet. Opp til av befolkningen vil oppleve elveblest i løp av livet, og det varer som regel kun en kort periode. Akutt elveblest opptrer raskt og forsvinner uten å etterlate noe synlig spor i huden.


Symptomene kan vare fra time til noen dager. Utslett på kroppen er det vanligste symptomet på elveblest. Utslettet kan være lyserødt, og være høyere enn huden rundt.


Ofte er det forbundet med kløe og et forekommer oftest hos barn. I noen tilfeller kan man finne den utløsende årsaken til utbruddet, men svært ofte forblir årsaken ukjent.

Allergi som fremkaller elveblest kan gi anafylaktisk sjokk. Det som man ved første angrep vurderer som akutt elveblest , kan vise seg å være begynnelsen til en kronisk form. Varer tilstanden mer enn dager, er det mulig at det er starten på kronisk elveblest.


Urticaria og elveblest er det samme. Det er en vanlig hudsykdom og ligner på utslettet man får etter å ha vært i kontakt med brennesle. Med unntak av bildet fra ansiktet, synes jeg dette likner mest på elveblest.


Hun kan i tillegg bruke en hydrokortisonholdig krem 2-ganger daglig, det hjelper også mot kløen og utslettet. Elveblest er en sykdom som innebærer utslett på kroppen. Telefonkatalogen for bedrifter og personer samt kart.


På denne måten kan du snakke med legen din og få den behandlingen som passer for deg. Ved milde plager er det vanligvis ikke nødvendig med behandling. En kald dusj eller kalde omslag kan lindre kløen. Dersom du får elveblest kan det være en fordel å unngå kontakt med matvarer eller stoffer som irriterer eller utløser allergi. Søker du etter elveblest ? Trenger du kjerringrå tips og hjelp om elveblest , så finner du det her.


Navnet elveblest stammer fra gammel folketro.

Man mente at det var alvene som blåste sykdommen på menneskene (den ble også kalt alveblåster, alvegust og trollblåster). Varmeutløst elveblestkalles på fagspråket kolinerg urtikaria. Flyktig lokal dermal hevelse og erytem på grunn av frisatte histaminer. Vanlig tilstan oftest uavklart utløsende faktor.


Reaksjonen skal ikke stå lenger enn timer på samme sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg