mandag 4. mars 2019

Dikt om alderdom

Trenger du et godt sitat? Det finnes verselinjer i dikt som går rett i hjertet på meg. Sitater om alder – Samling av flotte og morsomme sitat om alderdom. Leter du etter sitater om alder?


Jeg er en gammel mann, og vet om mange svært mange ting det går an bekymre seg for - men de fleste av dem skjedde aldri.

AlderdoTilstand kjennetegnet ved at man bruker hele dagen til å huske hva man har gjort her i livet og hele natten til å glemme det, samt å gå på toalettet. AlderdoFørst glemmer man navn, så glemmer man ansikter, så glemmer man å trekke opp glidelåsen - og til sist glemmer man å trekke den ned. Fra før har jeg postet The road not taken, av Robert Frost, og i dag skal jeg ta for meg et av hans andre svært kjente og svært betydningstunge dikt , To earthwar eller jordvendt, som jeg har valgt å kalle det min norske oversettelse. Dersom De finner dikt som De liker eller annen nyttig informasjon på Internett så bør De skrive ut en kopi eller lagre nettsiden lokalt. Les og nyt dikt på Internett mens De kan!


Letter from a Mother to a Daughter: My dear girl, the day you see I’m getting ol I ask you to please be patient, but most of all, try to understand what I’m going through. Veien kan ofte virke veldig lang, og tunnelen i enden usannsynlig trang, men selv om det kanskje føles slik nå, vil veien med litt hjelp en annen retning få. Dikt om livet – av 20.

Det kommer sikkert en tid hvor dette ikke er morsomt lenger. Så la oss le mens vi kan. Når vennene dine begynner å smigre deg med at du ser ung ut, er det et sikkert tegn på at du holder på å bli gammel. Vennskap er sterkere en du tror Et vennskap gjør livet lettere en du tror. Her er noen vennskapsdikt:.


En venn er til å stole på, hvor som helst når du trenger dem. Men av og til så kommer det onde mørke dager der du trenger en venn. Med prosent av stemmene gikk Olav H. Hauges Det er den draumen av med seieren i NRKs dikt -kåring. Du vet en person er spesiell når vedkommende kan få deg til å smile uansett hvilket humør du er i. Du møter tusenvis av mennesker gjennom livet som du ikke føler at du har noe som helst til felles med.


Så møter du den ene spesielle personen, og livet ditt er endret på et blunk. I denne boken byr Peter F. Hjort på synspunkter og erfaringer fra et langt liv. Fra arbeidet som lege, og refleksjoner og opplevelser rundt egen alderdom.


Eldre mennesker kan være ekstremt vittige, og vitser om eldre viser til morsomme situasjoner og historier om eldre.

Enten det er et langvarig ekteskap eller gamle vaner, finner man alltid noe å le av. Skal du skrive en års hilsen, og trenger litt inspirasjon eller tips til hva du skal skrive? Da har du kommet på riktig sted. Her får du mange gode tips til hva du skrive på bursdagskortet. TilbakeI minnene gjør Deg ung igjen.


Trond Worren tidligere uteligger. De siste årene har et spesielt dikt flere ganger gått viralt i sosiale medier. Det berører temaet om det å bli eldre på en rørende måte som svært mange kan kjenne seg igjen i. Noen har jeg funnet i aviser og blader, og noen har jeg fått av venner som vet at jeg er glad i dikt. Jeg vet ikke hvem som har skrevet dem, men synes de er utrolig fine og tankevekkende. En bursdag kan også være en tid for ettertanke.


Livsvisdom kommer med årene, og et velvalgt dikt kan flettes inn i en seriøs tale. Du kan selvfølgelig også la et dikt være ditt bidrag i bursdagen. Janne Terese Gausel har skrevet to dikt om hvordan barn kan oppleve to forskjellige voksne i barnehagen. En av dem bør kanskje se seg etter ny jobb, mener hun.


En av de største helsepolitiske utfordringene vi har, er å sikre verdigheten til de svakeste eldre i deres siste levetid. For å lykkes med det, må vi møte denne gruppen med varme, omsorg og kompetanse, sier overlegene Stein og Bettina Husebø. De første diktene på den tradisjonelle formen var ofte en hokku, et åpningsvers til et lengre dikt som ble kalt haikai. I dag brukes betegnelsene haiku og haikai om hverandre. På videregående hadde jeg en norsklærer som var alldeles besatt av fallossymboler, og fant dem i absolutt alle dikt vi var gjennom.


Jeg pleide aldri å få øye på dem, for å si det sånn. Da vi kom til dette diktet tenkte jeg endelig Jess! Dette MÅ jo være seksualitet, med knopper som brister og greier. Et dikt om hvordan det er å være ungdom idag!


Afghanistans historie Alder Aldring Alkohol Bil Drap Energi Ensomhet Familie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg