fredag 15. mars 2019

Dikt om vennskap inger hagerup

Dikt om vennskap inger hagerup

Visste du at: Inger Hagerup er mest kjent som lyriker, og hennes dikt for barn er klassikere i norsk barnelitteratur. Hun har også skrevet hørespill og gjendiktet Shakespeare og Goethe. En liten side med kjente og kjære sitater,kloke or dikt ,forfattere,lykke,kjærlighet,sorg og barn. Vi tenger alle gode ord.


Dikt om vennskap inger hagerup

Hun skrev intense og direkte dikt om sammensatte følelser. Diktene hennes går rett inn i hjertet på leseren. Skrevet mange dikt. Her er noen vennskapsdikt:. En venn er til å stole på, hvor som helst når du trenger dem.


Men av og til så kommer det onde mørke dager der du trenger en venn. Dikt om vennskap – av 20. Når du trasker ned langs livets vei og stormen plutselig tar tak i deg hold deg da godt fast i en venn og husk at været alltid stilner igjen.


Et dikt om vennskap i oppløsning. Tårer som triller Diktet handler om å bli tråkket på av sin egen venn. Utrolig Ensomheten etter et tapt vennskap. Vennskap Litt om hvordan en venn bør være.


Mor viste meg den, etter at vi hadde hatt en liten samtale om dikt. Det tatoverte hjerte, heter samlingen. Det er Klaus Hagerup som har samlet noen dikt av sin mor, Inger Hagerup. Fra den skal jeg hente dikt denne måneden her.


Dikt om vennskap inger hagerup

Livet er ikke bare hus og mat og penger. I want you to know that my friendship is true. Dette er et dikt der Inger Hagerup ikke er så bundet av rytmen og rimene som hun pleier å være. Diktet er fritt, og det passer jo til stemningen, for her er det en ung og meget fri jente som er hovedpersonen. Det er imidlertid noen rim og nestenrim allikevel, de faller meget elegant på plass.


I kveld skal jeg stenge døren og bare tenke på deg. De drepte våre menn. Jeg undres om ensomheten likevel finner meg. Jeg ligger bare her og gror og drikker vann og spiser jord.


I innlegget om boken Alt er så nær meg - om Inger Hagerup av Klaus Hagerup skriver jeg om mitt møte med Inger Hagerups dikning. Hun som ikke skrev dikt ifølge henne selv: hun bare sa det som det var. Inger Hagerup vil få oss til å innse at man er som man er, og en skal godta andre for det de er. Det vil si, far hadde en diktbok han også. Mauren stiller flere spørsmål til seg selv i diktet , og vil med dette konstatere at han er akkurat ”passe” på alle måter.


I siste setningen blir leseren av diktet stilt et spørsmål, som skal få oss til å tenke over hvordan vi er mot andre. Inger Hagerup skrev mye i NKP-avisa Friheten, og var med i redaksjonsrådet til tidsskriftet Kvinnen og Tiden. Som voksen bodde hun på Haugerud i Oslo.


Dikt om vennskap inger hagerup

Hun var mor til forfatterne Klaus Hagerup og Helge Hagerup.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg