tirsdag 26. mars 2019

Halve poteter i ovn

Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Halve , ovnsstekte poteter er utrolig lettvint og særdeles godt. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt.


Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Men, logisk sett, hvis du deler potetene i går det dobbelt så fort.

Samtykke fra cookies. Jeg delte potetene på langs, la de oppi en ovn panne, og krydret de med salt, pepper, hvitløkspulver og Chili pulver. Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Stek dem i ovn på 2°C i ca.


Ta ut formen og pensle på mer smør. Bak potetene i ovnen på 2grader. Baketiden må beregnes fra til minutter, alt etter hvor store potetene er.

Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp. Potetene kan nå fylles. Bland purre, hvitost, paprika, krydder og hvitløkssmør og fordel på potetene. Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas.


Riktig steketemperatur og steketi en god klunk olivenolje, maldonsalt, pepper, gjerne en neve friske urter gjør at noe som i utgangspunktet kan ansees som en kjedelig og tam råvare, blir til en skikkelig godsak. OVNSBAKTE SMÅPOTETER MED MALDONSALT: Forvarm ovnen på 1grader. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress.


Delt i skiver og stekt i ovn rett og slett. Dette er superenkle poteter altså. Mer enn det hadde jeg strengt tatt ikke trengt og skrive, men en litt mer utførlig forklaring følger nedenfor. Som alltid er det jo de små detaljene som gjør den store forskjellen.


Her er det maldonsalt og rett temperatur. Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer.


Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Direkte fra eget lager til lavpris.

Putt formen tilbake i ovnen og stek videre til potetbåtene er gyldne. Hvor lang tid det tar er litt avhengig av ovn og størrelse på potetene. Det er lite som er mer stusselig enn å forvente perfekte ovnsbakte poteter , og ta ut sånne slappe, melne greier av ovnen som ikke kan spiddes med en gaffel uten å bli potetmos. But fear not, det finnes selvfølgelig et enkelt triks. Ville poteter er halve poteter bakt i ovn , servert med sprøstekt kantarell, rødløk, rømme og spinat.


Alle råvarene trives i et nordisk klima og bør kjøpes i sesong. Er du så heldig å ha en kjøkkenhage kan du høste ingrediensene selv. Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted.


Eller riktig blog for å være presis. For å lage skikkelig sprøstekte poteter trenger du tid og, hold deg fast, natron. Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter og løk slik at alt blir godt blandet. Vend potetene ofte under stekingen.


Disse potetene smaker godt til grillet eller stekt kjøtt eller fisk. Spenstige potetretter. Sett stekeovnen på 2°C. Bland olivenolje, salt, pepper og saften fra en halv sitron. Prøv denne smakfulle oppskriften eller en av våre mange andre vegan- og vegetaroppskrifter.


Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg