fredag 1. mars 2019

Høy feber og oppkast hos voksne

Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. Hos voksne kan smertestillende medisin dempe muskelsmerter og senke temperaturen litt. Ta i så fall medisinen regelmessig, slik at temperaturen ikke hopper opp og ned - det er ubehagelig å skifte mellom å fryse og svette. Du vil også ha det bedre om du holder deg i ro.


Kroppen har behov for hvile for å bekjempe sykdommen.

Hvor høy er feberen? Smerter i hode, hals, ører, bryst, mage, rygg? Generell verking i kroppen? Artikler i dette kapittelet. Feber hos voksne AInfeksjoner og feber hos.


Symptomer hos voksne er forskjellige fra de i barn. Voksne med viral meningitt har alvorlige hodepine, stiv nakke, høy feber og problemer med å våkne opp. Mangel på energi og kronisk tretthet oppleves mens infeksjonen er klarert av immunsystemet.

Oppkast og diaré (diaré) ledsaget av høy feber er en tilstand som signalerer tilstedeværelsen av en viral eller bakteriell infeksjon i kroppen. Ofte påvirker denne infeksjonen organene i mage-tarmkanalen, provoserer en fordøyelsessykdom, svakhet og andre alvorlige symptomer. Du bør ikke gi febernedsettende medisin uten videre.


Husk at feber hjelper til med å drepe bakterier og virus. Hvis feberen ikke er høy eller gir store plager, trenger du ikke å gi febernedsettende medisin. Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne. Dette er viktigere å sjekke enn hvor høy.


FEBER HOS BARN: Det er ikke. Husk at kvalme og oppkast også kan ha andre årsaker enn infeksjon. Hvis du bare er kvalm og har oppkast , uten at det kommer diare i løpet av et døgn, øker sannsynligheten for at det dreier seg om noe annet enn en mage- og tarminfeksjon. Hos spedbarn under måneder forekommer mage- og tarminfeksjoner sjeldent.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Feber er et ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. En har feber dersom kroppstemperaturen er på 38°C eller mer målt i endetarmen. Høy feber er i seg selv som regel ufarlig.


Barn får oftere og høyere feber enn voksne.

Virkelig høy feber er det først når temperaturen nærmer seg 41°C. Hva skyldes feber ? En feber er en kroppstemperatur på 10F eller høyere. Les om årsaker til feber hos voksne , symptomer, behandling, medisiner som kan forårsake feber og forskjellige typer feber. I tillegg, lær hvordan du reduserer og forhindrer feber. Voksne og kanskje spesielt eldre mennesker reagerer veldig ulikt på bakterie- og virusinfeksjoner: Noen får lett høy feber , andre kan være syke uten å ha særlig forhøyet kroppstemperatur.


Dette varierer mye og kan være innenfor de normale grenseverdiene. Meningitt er en betennelse i hinnene som omslutter hjernen og ryggmargen. Betennelsen kan skyldes bakterier eller virus (kalles henholdsvis bakterie- og virusmeningitt).


Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Den kan utvikle seg i løpet av bare noen timer. De viktigste symptomene er feber og nakkestivhet. Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over 40?


Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i dag gikk den bare oppover,tok en sterk ibux (600mg) når jeg målte 4var helt fjern, og febe. Pasienten hadde i akuttfasen høy senkningsreaksjon og høyt CRP-nivå, lettgradig anemi, økning av transaminaser og tegn til kolestase. Radiologisk var det galleblærehydrops.


I subakuttfasen utviklet han trombocytose. Det er ikke dokumentert hvor lenge behandling med lavdose acetylsalisylsyre bør kontinueres hos voksne. Utredning hos fastlege og bakteriologisk dyrkning av feces er kun aktuelt hos personer i risikoyrker, ved importdiaré, feber , dårlig allmenntilstand eller symptomer utover en uke.


Pasienten leverer avføringsprøver til dyrkning (transportmedium) og eventuelt til mikroskopering av parasitter og egg (prøveglass, gjerne med fikseringsvæske).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg