mandag 25. mars 2019

Lapper med vann

Finn laveste nettpris her. Med andre ord: bruk akkurat det pålegget du liker og finn din favoritt – eller et uten pålegg! Havrelappane er definitivt best nystekte, men er absolutt gode kalde også. Passer fint å ta med i matpakken eller som turmat – men hugs å ta med eventuelt pålegg ved siden av.


De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei.

De er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Duften og smaken av lapper gjør noe med de fleste, og toppet med ditt favoritt syltetøy får du en herlig smak av norsk kultur. Byttet ut halvparten av vannet med kokosmelk og de ble om enn enda bedre.


Så neste uke blir ansatt som waffel supervisor Pålegg: peanøttsmør, sjokolade, mangojam, durinjam, solbærjam kjøpt på Tesco og verdens beste honning selvimortert fra Vietnam Har du andre forslag til pannekaker og andre lettvinte oppskrifter hører v gjerne fra deg. Det er veldig enkelt å lage noen skikkelig sunne og gode lapper. Samtidig er de litt mer stas å spise enn et par kjedelige brødskiver. Derfor blir det ofte lagd lapper på mitt kjøkken.


Denne varianten av lapper med blåbær i røren gjør at lappene nesten minner litt om amerikanske pannekaker med en norsk vri.

Myke, deilige lapper med appelsinsirup er perfekt kosemat i påsken. Både lappene og sirupen er raske å lage og det krever lite med innsats før du har noe ekstra godt til lunsjen eller kveldskosen. Oppskriften gir cirka lapper. Håper alle har hatt en nydelig helg – det har vertfall eg i godt selskap og strålande sol! Ei ny veke er i gang, og vi starter som alltid med kjøttfri mandag.


Idag har eg en litt søtere oppskrift å dele med dere, nemlig sunne bananpannekaker #128578; Uten tilsatt sukker, grove og saftige. Nå får man heldigvis kjøpt grove pølsebrød med mindre sukker, eller man kan lage en grov deig til pinnebrød og ta med seg på tur. Jeg har ikke noen eksakt oppskrift på pinnebrø men inneholdet vil være vann eller melk, en blanding av fint og grovt mel, salt, evt litt søtning fra honning eller sukker, olje og bakepulver.


Jørgen skulle ut på løpetur i det jeg stekte disse, men jammen fikk jeg ikke overtalt han til å smake på de mens de fortsatt var ferske. Har du på kesam blandet med varme bær – vann i munnen sier jeg bare! De har en utrolig mild og god smak, men Jørgen mente jeg burde tilsette litt kardemomme. Så folkens, kardemomme it is! Du trenger: En blokk med -post-it- lapper per deltager.


Forberedelser: Ingen. Gjestene deles inn i parvise lag. En av personene på hvert av parene utstyres med en blokk post-it- lapper.

Lukten av nystekte lapper er like god som smaken. Noen ganger er det greit å gjøre det enkelt, så her har vi kjøpt ferdigpose fra toro som kun skal blandes med vann. Er det noe som lukter bedre enn en stekepanne full av lapper ? Her får du en oppskrift helt uten melk og egg. Hvem elsker vel ikke nystekte lapper med syltetøy til kaffen?


Når dette stoffet løser seg i vann , reagerer bikarbonatet med en syre og det blir dannet karbonsyre, som igjen blir til vann og CO2-gass, eller karbondioksid. Det er denne gassen som gjør at kakene hever seg. Ettersom bikarbonat reagerer med syre, vil natron fungere best i oppskrifter sammen med surmelk eller andre syrnede melkeprodukter.


De egner seg også godt i matpakka med for eksempel ost og skinke på. Stek derfor opp lapper ved behov fremfor alle på en gang om du har tenkt til å spare noen til i morgen. Anne Hjernøe har minner om lapper som ble stekt på risgrøt. Ha vann i en kjele og tilsett like deler flak og kokte speltkjerner, pluss en håndfull solsikkefrø.


Svele er en populær norsk klassiker, spesielt på Vestlandet hvor familier gjerne har hver sin oppskrift eller hemmelige ingrediens som gjør svelen ekstra god. Lapper med kvannsirup. Mange forbinder også den tjukke pannekaken med fergeturer i Møre og Romsdal, turer som knytter samfunnene sammen og gir passasjerer en etterlengtet kaffepause.


En tradisjonell svele er ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg