fredag 22. mars 2019

Rullekake med karamell og peanøtter

Lag karamellglasur først. Smelt sukker i en kjele på middels varme. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge. Se til at den ikke brenner seg.


Varm opp fløte i en liten kjele.

Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet. Velkommen til mitt søte kakeparadis!


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Hæ – er ikke Snickers nettopp karamell og peanøtter sammen?


Jeg får sette sammen og mekke ei oppskrift sjæl.

I mitt hode satte jeg sammen en kake etter min gane. En kake som sier: SNICKERS! En rullekake (selvfølgelig, haha!).


Dette er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig! Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak. Glasuren smaker av både karamell og kaffe.


Fargerik og frisk ostekake. Rullekake med oreokjeks. Uimotståelig konfektkake. HJEMMET - best på mat! Er du på jakt etter en liten godbit?


Fyll den gjerne med litt stivpisket kremfløte, vaniljekrem eller lignende også. Dersom du skal servere rullekake til gjester anbefaler jeg å lage den samme dag som den skal serveres, for da ser den finest ut. Hei dere, I dag har jeg lagt en helt nydelig og silkemyk karamell ostekake.


Herlighet den var så god!

Bunnen består av salte peanøtter som jeg lager på akkurat same måte om du lager krokan. Den er temmelig mørk og har mye sjokoladesmak. Så er det litt karamell og peanøtter på toppen. Skulle kanskje ønske det ble litt mer karamell , (dessverre rant noe ut av formen min under steiking) men som alternativ til sjokolade inni ( og på toppen) gir jeg deg en oppskrift på karamellsaus som du gjerne kan lage og ha på isteden. Bunn:150g peanøtter150g mandler 75g smørGrovhakk mandler og peanøtter.


Hold av 3-ss av nøtteblandingen. Bland nøtteblandingen og smør sammen. Trykk blandingen i en bakepapirkledd form.


Karamell :dl fløte30g smørss sukrin gold 1. Ha alle ingrediensene i en kjele. Denne kaken blir fantastisk go mye takket være brunt sukker! For ikke snakke om at sjokolade, peanøtter og karamell er en uslåelig kombo!


Tilsett fløte gradvis og la det koke lett under lokk på middels sterk varme til karamellen er oppløst i fløte. Tilsett den hvite sjokoladen og smøret og rør rundt med en slikkepott til du har en jevn konsistens. Julemat - Helt Enkelt.


Dette er boken Ida har gledet seg aller mest til å lage, en bok med hennes favorittjulemat. Her ivaretar Ida julehøytidens mattradisjoner, men tenker også nytt, alt blir gjort med hennes egen vri. Mitt tips er å bruke bakepapiret til å hjelpe til med rullingen.


Da blir det jevnt og fint. Etter minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell -farga masse. Pisk eggedosis av egg og søtning.


Hei Nå nærmer det seg helg igjen, det er alltid deilig. For min del har det vært en veldig hektisk uke siden jeg er involvert i Kavliprisen som ble delt ut i Oslo på tirsdag, så nå gleder jeg meg til noen rolige dager med baking og kos. Bak en herlig sjokoladerullekake Kaken du bare MÅ smake! Det er bare å lagre oppskriften først som sist! For denne saftige sjokoladerullekaken med salt karamell , peanøtter og kaffekremfyll får kakehjertet til å banke litt fortere.


I dag er det morsdag, som ikke ble helt som planlagt pga syk mann og barn, og er derfor utsatt til hele familien er friskmeldt. Men, litt kos til kaffen må vi jo ha, og da falt valget på rullekake. Denne Banoffee meringue pie er bare helt fantastisk god. Den består av en marengsbunn, karamell , bananer, vaniljekrem, kremfløte, salte peanøtter og sjokolade.


Kan ikke nekte for at dette er en kaloribombe, men noen ganger er det bare så verdt hver eneste kalori.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg