onsdag 6. mars 2019

Sommerkoteletter marinade

Smaker nemlig kjempegodt! Det vil si at kotelettene først brunes raskt på sterk varme, 2-minutter på hver side. Sommerkoteletter stekes på samme måte som vanlige svinekoteletter. Deretter trekker man pannen vekk fra platen, og legger et lokk over.


Kotelettene skal ettersteke i ca. Beregning per person. Stek kotelettene godt på begge sider i varm en stekepanne med olivenolje og legg dem over i en ildfast form. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kotelettene.


Det første du kan gjøre er å blande sammen marinaden. Ha alt i en pose og legg kotelettene i. La dem marinere i min – dager. Kok potetene møre, hell av vannet og del dem i fire. Jeg bruker ganske små poteter. Stek eller grill kotelettene og server med den lune potetsalaten.


Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten. Start med marinaden.


Ha alle marinadeingredienser (utenom salt og pepper) i en food processor og bland til du har en godt blandet marinade. Det er ikke så farlig om ikke alt er finhakket, vi liker det litt rustikt. Skyll og tørk kotelettene. På grunn av saltbehandlingen den har gjennomgått tåler den lengre oppbevaring i kjølebag.


Her er en enkel veiledning for deg som vil ha kotelettene perfekt grillet, saftige og smakfulle. Dersom du bruker koteletter uten krydder eller marinade , krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider.


Skal kjøttet brukes samme dag, kan kjøttet marineres i romtemperatur. Skal det brukes neste dag bør det marineres i kjøleskap. Grill kotelettene 3-minutter på hver side. Serveres med for eksempel ananas, paprika og potetsalat.


Jeg har eksperimentert meg frem og etterhvert kommet frem til min egen oppskrift. Må ikke være salt da, for sommerkoteletter er jo salte. Både svinekoteletter og sommerkoteletter er ytrefilet med fettrand og litt av ribbeina. Forskjellen er at sommerkoteletter er lettsaltet og røkt.


Slik gjør du: Lag en marinade ved å blande sammen finrevet skall av én appelsin, saft av én appelsin, finhakket hvitløk, ingefær og chili (skrap ut frø for å gjøre retten mild) og olje. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg