mandag 25. mars 2019

Norges første mannlige jordmor

At det er år siden det skjedde, skulle man kanskje tro var et lite jubileum i seg selv, men det legges ingen vekt på dette. Da Blix jobbet som jordmor , opplevde hun flere gravide som foretrakk kontroll hos kvinnelige jordmødre, snarere enn hos mannlige fastleger – uten at hun vet om preferansen skyltes kjønn eller yrke. Hun opplevde også at noen fødende valgte bort hennes mannlige jordmorkollega, mens andre ble glade for å se ham. Ingrid Bjerkås, norsk teolog, den første kvinnelige presten i Den norske kirke.


Bjerkås begynte teologiske studier vel år gammel, og ble cand. Jeg foretrekker mannlige gynekologer og kunne godt tenkt meg mannlig jordmor om det hadde vært noen der de gangene jeg ahr født på sykehus. Ved de tre siste fødslene mine har jeg jo forsåvidt hatt mannlig jordmor da, siden det var mannen min. Forøvrig mine absolutt beste fødsler. Tror det trengs litt haner inn i hønseflokken, ja Læreren min fra 1. Jeg hadde ikke reagert på om det kom en mannlig jordmor når jeg fikk datteren min.


Det er en stor dag for norsk sykkelsport,. Dette er et kvinneunivers, slår han fast. Det merker også vordende fedre. På en kafé midt i Oslo sitter Thomas André Aker sammen med kompis Tomas Trogstad. På fanget har de hver sin årvåkne baby.


Norges første mannlige jordmor

Statsministerens embedsbolig er Statsministerboligen. Moren hadde utdannelse fra Den Kvindelige Industriskole i byen, mens Olaf hadde flyttet til byen fra landet som 16-åring, og arbeidet som fullmektig i en butikk. Men tilbake til 70-tallet. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.


Hun var ikke bare universitetets første kvinnelige doktorand. Tre andre norske kvinner tok doktorgraden før henne, alle ved universitetet i Zürich. Fredag jakter han pallplassering i det nordiske mesterskapet. Sammen med gynekolog Åsle Marit Ullern har jordmor Siri von Krogh de siste årene jobbet med nettstedet overgang. Jordmor Hege Skåren Johansen synes det er stort å få nyttårsbarnet på sin avdeling.


Norges første mannlige jordmor

Orderud-saken, Baneheia-saken, Tokke-drapet og Åsane-drapet:. Da saken var ferdig, sto han igjen som seierherre i sin første store, nasjonale sak. Cecilie Arentz-Hansen er spesialist i psykiatri og overlege ved Oslo universitetssykehus. Hun har utgitt flere bøker.


Ida Bull er professor i historie ved NTNU. Som den mannlige hovedrollen finner vi David Allen, kjent fra blant annet Hotel Cæsar,. Norges beste advokater. Det hørte jeg faktisk de snakket om på Jordmødrene på NRK.


Norges første mannlige jordmor

En mannlig jordmor kalles en jordmor , i ordet ligger det ikke at yrkestittelen er en kvinnelig tittel, mennat man jobber med fødende mødre. Tirsdag kom nyheten om at Anders Kemp blir ny sjef for D2. Han tar over som produkteier og øverste ansvarlige for magasinet etter Helle Vaaglan og blir dermed første mannlige sjef. En norsk studie av jordmor Ellen Blix viser at det er færre komplikasjoner ved hjemmefødsler sammenlignet med å føde på sykehus.


Nå bruker Storbritannia de norske forskningsresultatene til å anbefale sine gravide å føde hjemme. Aasa Helgesen var attpåtil Utsiras første ordfører. Tidligere hadde kommunen vært en del av Torvastad kommune. Og Helgesen, som var jordmor av utdanning, var ikke den eneste kvinnen i kommunestyret.


Hele kvinner og én mann ble innvalgt. Må være det mest kjønnsspesifikke yrket vi har, vel. Den første tariffkonferansen for ansatte i privat sektor, NHO Pleie- og omsorgsoverenskomsten er nå gjennomført.


Delegatene har gitt viktige råd til forbundsstyret, som grunnlag for forbundets krav til den kommende tariffperiode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg