torsdag 7. mars 2019

Registrerte lynnedslag

Kartet viser hvor det er nedbør (regn, slud snø). Fargene gir en indikasjon på hvor kraftig nedbøren er. I situasjoner med regsitrert lynaktivitet vil hvert lyn vises på kartet.


Vent litt, laster bilder. Ved å sende ut radarstråler registrerer radaren hvordan nedbøren.

To satellitter har kikket ned på landjorda og bidratt med sine øyne i verdensrommet. Les også: Hva er lyn og torden? I et normalår opplever Norge over 100. Meteorologisk institutt 89.


Registrering av lynnedslag har lang tradisjon i Norge. Disse ga et betydelig dataunderlag, men også et ønske om mer viten. Etter hvert som utviklingen på utstyrssida skjøt fart ble det etablert et automatisk system for registrering av lynnedslag.


Etter landsomfattende tordenvær blir det av og til vist et kart med lynnedslag over hele landet.

Hvordan, og hvem teller? Jeg vet ingen annen som har et landsdekkende metallisk nettverk enn kraftselskapene. Er det disse som har registreringsinstrumenter i alle deler av landet?


En pressende kaldfront gjør at det er lynnedslag over store deler av Rogaland søndag. Denne siden bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på Godta-knappen godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.


Les mer i vår personvernerklæring. This site is at the moment supported only in norwegian. Radaren mottar ekko når strålene treffer.


Gjennomsnittlig lynnedslag per dag i en gitterrute (venstre), b) andel av dager per år med minimum lynnedslag i en gitterrute (midt) og c) andel av dager per år med minimum lynnedslag i en gitterrute (høyre). Nettsiden Blitzortung. Danmarks vestkyst og langt ut. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. PC-er skadet eller ødelagt i Aust-Agder på grunn av lynnedslag.


Her ser vi et lynnedslag like ved mli Naturcamp på Sigridnes for noen år tilbake. De gule prikkene er registrerte lynnedslag timen før klokka 0 het det i posten meteorologene la ut. Som bildet viser, skjedde mange av lynnedslagene på kysten av Romsdal og Nordmøre.

Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Skogbrann og husbrann etter lynnedslag.


Schibsted-konto, tidligere SPi er vårt digitale påloggings- og betalingssystem. No particular awareness of the weather is required. There are no Weather-warnings. Brannvesenet måtte søndag rykke ut til to bustadar i Dalen på Stord som begge vart råka av lynnedslag.


Eit av lynnedslaga blei fanga på film. Eit valdsamt torevêr søndag føremiddag resulterte i 7registrerte lynnedslag på Vestlandet. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler. At det er trygt å sitte inni en bil har ingenting med dekkenes elektriske isolasjonsevne å gjøre. Ved slike spenninger som oppstår ved et lynnedslag er det så stor spenning at strømmen slår over store avstander, det trengs ingen direkte kontakt for at strømmen skal gå fra et objekt til et annet.


Det er meldt om at dette var på grunn av lynnedslag , sier Terje Magnussen operasjonsleder i Vest politidistrikt. Research areas What we do. Dette er en høy lynaktivitet, sier Olav Stokke, direktør i Statnett.


Det var skikkelig uvær natt til torsdag, noe som har resultert i store problemer blant annet for togtrafikken på østlandet. I kartutsnittet ovenfor kan du se alle registrerte lynnedslag de siste døgnet fra og med torsdag morgen. LYN: Dette kartet viser registrerte lynnedslag i distriktet ved 18-tida torsdag. Skjermdump: Lightning Maps.


Tordenværet er her - har skapt brannkaos i Sør-Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg