mandag 23. oktober 2017

Løpetid uten blod

Den første løpetiden for tisper inntrer vanligvis når tispen er 7-mndr. Blod består av blodplasma og blodceller. Blodplasmaet er en fargeløs væske.


Blodcellene transporteres gjennom blodplasmaet. Blodet får sin karakteristiske rødfarve fra det jernholdige proteinet hemoglobin i blodcellene. Første løpetid og hun ligger som vanlig på fanget.

Dette har såklart resultert i at jeg har vært nødt til å slenge to bukser i vaskemaskinen og har tepper over hele sofaen. Er det normalt at det kommer dråper de ikke vasker vekk? Det er ikke min hund så derfor jeg lurer.


Er kun vant med hannhu. Jeg har en schæfer på år, som er inne i løpetida akkurat nå. Problemet er at blodet ikke ser så veldig rødt ut, men mer brunt, nesten som sjokolade.


Håper du kan fortelle meg hva dette er, eventuelt om det er farlig. Ei tispe blir som regel kjønnsmoden og får sin første løpetid når hun er til måneder gammel.

Små raser for ofte løpetid tidligere enn store raser, men tidspunkt for når hunden får sin første løpetid varierer også mye mellom hund til hund innen en og samme rase. Vanligvis går det rundt måneder mellom hver løpetid. Det starter med en bloddråpe på gulvet, gjerne. Regn dette som dag en. Noen hunder har sparsomt med blod , andre mye.


Noen vasker seg mye, andre gir blaffen, eller gir opp. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Du har altså noen ganger observert noe friskt blod utenpå avføringen, første gang for halvannet år siden. Siste halvåret har du ikke sett det.


Legen din har bekreftet at du har hemoroider, noe vi vet er den vanligste årsaken til å se blod utenpå avføringen fra tid til annen. Tisper produserer likevel ikke mye blod , og hos en liten hund vil du kanskje ikke engang merke blødningen. En hund som har løpetid kan selvfølgelig gå tur, men det er viktig at du husker å ha henne i snor.


Selv om hunden din er veloppdratt og vant til å gå tur uten , så kan du ikke regne med at det er det samme under løpetiden. De fleste tispene løper 2-ganger per år. Blødningen har da blitt svakere i fargen og kan nærmest være fargeløs.


Løpetiden starter med en blødning. Om det kommer blod fra urinveiene kan opphavet være nyrene eller nedre urinveier.

Nedre urinveier omfatter urinrør som leder urin fra nyre og til urinblæren, urinblæren og utførselsgangen som leder urin fra urinblæren og ut. Deretter ta et lån uten sikkerhet slippe dere alle til å bekymre deg for dette – du vil aldri miste ting hvis en dag du vil bli hardt presset til å overholde betalingsavtale. Imidlertid kan det være litt vanskeligere å lån penger uten kredittsjekk. Som de fleste andre typer online lån er søknadsprosessen rask og enkel.


BankID kan du få et lån uten en lønnsslipp. En normal løpetid varer mellom 2-uker, og kan deles inn i tre stadier. Forbrunsten varer i mellom 7-dager. De ytre kjønnsleppene svulmer opp og det er rikelig med bloddrypping. Noen tisper er svært renslige og vasker seg hyppig, mens andre ikke bryr seg like mye og det er nødvendig å benytte truse for å fange opp blodet.


Som regel har de sett en form for rastløshet, klenging, aggresjon overfor fremmede eller endret appetitt. Dette kan noen ganger være tegn på reell sykdom, men når det stemmer med tidspunktet to-tre måneder etter løpetid er det sannsynlig at det er del av innbilt svangerskapssymptomene. Jeg har ung dachs på mn og i stad fant jeg litt blod på golvet.


Titta på bikkja og fant litt blod i dåsa på ho men har sjekka opp litt, og finner ingenting om når det er vanlig for tispene å få sin første løpetid. Blod i avføringen Dette behøver ikke bety noe dersom hunden ellers er frisk, har god appetitt og oppfører seg normalt. Hunden kan ha fått i seg et ben, en tørrfiskbit e. Er hunden imidlertid slapp, må den undersøkes av dyrlege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg