mandag 16. oktober 2017

Slim i halsen

Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Zoovillage - Premium brands! Slim i halsen - kjerringråd. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang. Noen opplever også å ha slim i halsen over lengre tid.


Ofte kommer det i forbindelse med allergi. Noen får også slim i halsen etter et måltid eller ved trening.

Det kan komme fra nese, bihuler eller fra bronkien, sier Olav Kåre Refvem, spesialist i lungesykdommer og indremedisin ved LHL-sykehuset i Gardermoen. Udover de mange husråd findes der også enkelte produkter, der kan afhjælpe slim i halsen. I denne artikel får du effektive råd mod slim i halsen. Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege.


Røyke sigaretter irriterer og inflames den skjøre slimhinnene, forårsaker en økt utskillelse av slim. Alkohol og koffein også kan føre til uttørking av slim , spesielt stillestående slim i halsen , noe som gjør det vanskeligere å skylle ut. Hva er de vanligste årsakene til slim i halsen ? I noen tilfeller kan imidlertid slim bli for stor og føre til betydelig ubehag.


Vi skal normalt produsere noe sekret, eller slim som vi gjerne kaller det, i luftveiene våre.

Det er en viktig del av immunforsvaret vårt. Men når det blir økt mengde, som ofte er tilfellet hos de med kols, eller når sekretet blir seigt, er det viktig at vi får fjernet det. Sekret som blir liggende i luftveien vil gi god grobunn for infeksjoner. Forstørret falsk mandel og forstørrede lymfeknuter på halsen av annen årsak, kan også forveksles med kreft i nesesvelget. Munn- og strupesvelg.


Symptomene kan være sår hals på en side, svelgebesvær, mye slim og svært dårlig lukt fra munnen. Pasienten kan også oppleve fremmedlegemefølelse og smerter som stråler ut til øret. Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft). Norge av kreft i munnhulen og svelget. Tidlig diagnose medfører at sykdommen i de fleste tilfeller kan behandles med svært godt resultat.


Det kommer og gå rlitt, noen dager kjennes det tydeligere enn andre, men det har blitt verre desiste ukene. Visse matvarer fører til oppsamling av slim. Dette er tilfellet når du blir forkjølet eller får influensa, i tillegg til ulike allergier.


Oppsamling av slim er et irriterende symptom som kan få deg til å føle deg svak og syk. Hvis du hoster slim op, så skyldes det ofte en infektion. Hvis du oplever dette vil slimet muligvis kunne være en bakterie, der kræver behandling. Hvis slimet er klart og tyndt, vil det muligvis være en virus. Ved slimhoste er det avgjørende at du drikker vann jevnlig i løpet av dagen, slik at du får skylt bort slim som sitter i svelget.


Hvis det ikke er nok finnes det reseptfrie slimløsende legemidler som kan forsøkes, men effekten av disse er ikke godt dokumentert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg