torsdag 12. oktober 2017

Hjemmelaget dipp til kyllingvinger

Kesamdipp, rømmedipp, grønnsaker og dipp eller dipp til kyllingvinger ? Her har vi samlet mange gode oppskrifter på dipp som passer til litt av hvert! Ingen kos uten skikkelig dipp ! En god dipp gir det lille ekstra – enten du vil ha noe til potetgullskålen eller noe smakfullt til sunn grønnsakssnacks. Her har jeg laget tre varianter: salsa, rømme- dipp og guacamole.

Alle passer utmerket til både frukt, grønnsaker og chips, og kan settes frem på snacksbordet til kveldskosen eller. Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus. Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over. Vi satser på litt snacks på fredagskvelden.


Kyllingvinger er fingermat med masse smak, og i oppskriften du får her finner du tips til godt tilbehør. Rødvin hører selvsagt me og den franske godbiten vi anbefaler til måltidet er svært populær i sitt hjemland. Krydderblandingen til disse chipsene er magisk og dippen farlig god.

Så har du lyst til å prøve noe nytt og servere hjemmelaget snacks så deler jeg min beste dippoppskrift og metoden for å lage potetgull. Hva med en litt spicy guacamole, smakt til med finhakket chili, rødløk, koriander og en sweet chili sauce? Her er det bare å prøve seg frem til sin favoritt. STANGE Kyllingvinger med hjemmelaget.


Jeg pleier å spise skinnet, men enig i at kyllingvinger ikke er den mest kjøttrike biten på kyllingen. Derfor er de vel mest snacks-mat. Vil du ha mye og godt kyllingkjøtt anbefaler jeg å kjøpe lår.


Kyllingvinger Har du barn på tapaslaget (kan nok være du finner en god gjeng voksne foran fatet óg) er gjerne noe så enkelt som kyllingvinger en skikkelig slager! Kjøttboller Gode kjøttboller er også en favoritt hos både små og store. Kyllingvinger laget på amerikansk vis kalles buffalo wings, oppkalt etter Buffalo i USA, der retten er fra.


Til buffalo wings kan du bruke enten hele kyllingvinger , med vingespiss, midtledd og klubbe, eller bare midtleddet (det vi vanligvis kaller kyllingvinger ) eller klubben. Kyllingklubber med en deilig, hot grillsaus - digg som appetittvekker på grillfesten eller som en del av et tapas- eller koldtbord. Og, du - husk servietter! Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange. Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien.


Finger licking good!

En klassiker fra Buffalo i USA, og skikkelig kosemat som spises med fingrene. Kyllingen er hovedsakelig krydret med cayennepepper, og det skinnende blanke utseende sitt får vingene fra smør. Som tilbehør er det selleri- og gulrotstenger som gjelder, sammen med en blue cheese dipp.


Ha gjerne også en god glaze på vingene før servering. Panert kylling er kjapp kosemat for barn og voksne. Lag det til middag med en frisk salat, eller til kveldshygge sammen med grønnsaker og dipp.


Her er vari anter av hummus du kan bruke som dip til grønnsaker og ristede brødbiter, tilbehør til taco, pålegg på brødet under skinke eller laks eller som saus til kyllingvinger i matpakken. Fremgangsmåte når du lager hummus: Ha alle ingrediensene unntatt vann i en foodprosessor og kjør foodprosessoren til det hele er blandet. Asiatiske kyllingvinger (Hot wings) Jeg burde nok ha laget en mer orientalsk dip til , men jeg liker å ha noe basert på Crème Fraiche eller rømme når vingene skal være litt sterke, for å nøytralisere hetebølgen litt.


Enkel oppskrift på peanøttsaus, også kalt Satay-saus. Sausen kan brukes i gryter eller wok, eller som dipp til kyllingvinger , -spyd eller kjøtt og sjømat fra grillen. En hjemmelaget hamburger er verdt tiden det tar å lage den. Jo mer kjærlighet du har til kjøttet, deigen og tilbehøret underveis – jo bedre vil burgeren smake. Bare ordet hamburger kan få tennene til å løpe i vann.


Buffalo Wings er ikke okser med vinger, men en amerikansk spesialitet, som kommer fra byen Buffalo. Jeg har spist mye kylling vinger i mitt liv. Det er kyllingvinger. Mye bra og mye dårlig.


Den størst feilen amerikanere gjør, i forhold til min gane, er at de bruker for mye eddik i sausen. Den gir, etter min mening, en besk og vond smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg