mandag 30. oktober 2017

Forberedelse intervju barnehage

Når du endelig har kommet gjennom det første nåløyet som et jobbintervju er må du være sikker på at du presenterer deg fra din beste side, og er ærlig på hvem du er. Det er viktig at du stiller godt forberedt og tenker gjennom hva du ønsker å få frem. Her får du nyttige tips på veien til drømmejobben. Førsteinntrykk kan spille en avgjørende rolle for hvor godt du gjør det, og det er gjerne det visuelle uttrykket ditt intervjuer før vil legge merke til.


Når du skal på intervju er det derfor viktig å sørge for at du ser presentabel ut.

Alt fra sko til hår skal være rent og pent. Det er lett å få jobb som barnehagelærer, spesielt etter den nye pedagogiske normen. Spesielt viktig er det at menn søker jobb i barnehage.


Yrket er veldig kvinnedominert, og det er fint med litt mangfold og variasjon. Vi er mange menn i akkurat denne barnehagen , så vi gjør mye gutteting. Vi spiller fotball og leker røft.


Sv: intervju i barnehage Var på intervju i barnehage der mye av intervjuet gikk ut på hvordan en takler barn med spesielle behov.

Dette var en barnehage med spesielle barn på tre av fire avdelinger så klart det er viktig, men de fleste barnehager har jo noen. Ellers er det mye av det de andre over nevner, ja. Barna kan også lære at støynivået fra barnehagen ikke skal tas med inn i skolen. I tillegg er det viktig å lære seg å vente på tur. De fleste barn tar det fort og lett.


Etter en måneds tid begynner reglene og rutinene å falle på plass og klassen har blitt kjent, sier Wathne. Jeg har blitt innkalt til intervju i en helt ny barnehage , og er kjempespent. Har vært på jobbintervju før i barnehage , men har opplevd forskjellige spørsmål alle steder. Noen legger mest vekt på personlighet, andre på det pedagogiske o. Jeg er assistent da, det teller jo mye hvilken stilling m. Underbygg påstandene dine med eksempler: “Jeg er flink til å kommunisere. For eksempel overtalte jeg en gruppe om å…”.


Du bør også forberede deg på å fortelle intervjueren hvorfor du gjerne vil ha jobben. Møte med arbeidsgiver: Dersom prosessen går gjennom et rekrutteringsbyrå, vil du normalt treffe arbeidsgiver i et intervju nr eller 3. Oppfølging i etterkant.

Det kan være positivt å følge opp etter et møte, men unngå å virke masete. Pedagogisk leder Andreas Langfjell, husker godt intervjuene med femåringene. De ble på korrekt vis invitert til møte i barnehagen og fikk som seg hør og bør servert møtemat.


Begge ekspertene vektlegger at det du lærte i første intervju kan gi deg et grunnlag for å utvikle deg til å passe bedre for jobben. Dersom du første gang ble spurt om faguttrykk eller datasystemer du ikke kjente til bør du ha lært deg mer om dette til andre runde, fortsetter Tørisen. Det vil lønne seg i runde to.


Forberedelse til intervju : Tenk gjennom hvilken spesiell kompetanse eller egenskaper du kan bidra med i denne stillingen (f.eks. hva kan du tilføre stillingen?) Tenk gjennom dine tidligere prestasjoner. Tusen takk for en fin høstfest. I forkant av festen var sirkelgruppa ute å plukka selvdyrka poteter som de vasket og kuttet til lapskausen. Firkant og trekantgruppene var på tur i skogen og plukket masse fint som vi pyntet bordene med. Med strukturerte elektroniske sprreskjema og ved kvalitative intervju.


En kommune ansatte ufaglrte ledere i barnehagen fremfor en. Vanlig hvis du sker fast stilling i kommunen, f. SFO eller barnehage. Mål for barnesamtalene: Målet med barnesamtalene er at barna formidler kunnskap om seg selv og sin virkelighet. Jeg jobber nå i et spesialpedagogisk team som reiser rundt til barnehagene i kommunen, og følger opp barn som har enkeltvedtak om spesialpedagogisk hjelp.


Hvis barnet ikke går i barnehage kan vi også gi hjelp hjemme. Jeg bruker mye tid på å bli godt kjent med barna og til å se på deres interesser og behov. Forberedelse : Kriterier for valg av intervjuobjekter (hvorfor intervjue disse og ikke noen andre?).


Valg av format (ansikt-til-ansikt, e-post eller telefon). Opprette kontakt med intervjuobjektene. Varighet –situasjonsavhengig (men bør vanligvis ikke være kortere enn time).


Tidspunkt og sted for intervjuet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg