fredag 20. oktober 2017

Beregne brød per person

Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst, la deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner.

Eltefritt og enkelt. Ribbe (med pølse og medisterkaker) 2g. Pinnekjøtt (tørrvekt) 4g (5g for storspisere) Pinnekjøtt (utvannet) 5g (6g for storspisere) Hel kalkun. Kalkunfilet eller stek.


Koldtbord er fristende og flott til store anledninger. Enkelt kan det også være. Kjøp inn forskjellige salater, frukter og grønnsaker til å pynte med.


Gjestene blir alltid begeistret over et lekkert pyntet bord.

Da blir ikke de store anledningene så slitsomme å stelle i stand til som de. Jeg hadde ekstrajobb en gang der jeg var med og lagde koldtbord. Man regner brødskiver på et brød og bør vel regne med at hver spiser skiver, altså ca personer på et brød.


Vi telte skiver av pålegg husker jeg. Hvor mange gram reker bør man beregne pr person , når reker er hovedretten? Brød og slikt kommer i tillegg.


Hvor mye reker man skal beregne per person ? Så hvordan kan man være sikker på å ha nok reker til alle? En god tommelfingerregel er å ha rundt en 5gram reker per person , om du skal ha reker som eneste rett. Ja, her spør man om så mangt. Skal ha førjulslunsj i morgen med slekta. Blir koldtbord med et par varme retter.


Kan tenke meg loff og grovbrød. Av drikke blir det mi. Selv liker jeg ekstra mye grønnsaker og smakfulle salater. Et godt råd er å finne frem til retter som kan lages dagen i forveien.

Da behøver man kun å dandere maten på selve festdagen, tipser cateringsjefen. Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Beregnede mængder pr person.


Reker er fantastisk godt, og veldig enkelt. Alt man trenger for et herremåltid er rekene, loff, Mills majones og sitron. Her viser vi deg hvor mye reker du trenger for å mette sultne gjester. Skal du ha reker som eneste rett anbefaler vi å beregne 4gram per person dersom du kjøper store reker. Størrelsene på rekene angir hvor mange reker det går på én kilo.


Jeg vet at det finnes mange sånne tråder her, men jeg spør igjen lilkevel. Regner derfor med at de fleste er veldig sultne når vi skal spise i halv 2- tida. Du kan bruge nedenstående fordeling til at beregne mængden af mad. Det starter i kirka kl.


Server dem gjerne uten brød. Kjøtt med mye bein krever hundre gram ekstra pr person. Så lenge du kompenserer med annen mat og vet hvor mye som er vanlig å beregne ,. Hva slags ost på ostefatet, hvor mye og hva slags tilbehør?


Du har invitert venner på besøk og vil servere noe du kan fikse i en fart. Her får du tips om hvor mye ost du bør kjøpe, hvilke typer ost du bør gå for og hvilket tilbehør som passer best. Da er et bugnende ostefat tingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg