mandag 23. oktober 2017

Alkohol og infeksjon

Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Vår automatiserte metode for desinfeksjon reduserer beviselig risiko for smitte. Alkohol nedsetter til en viss grad kroppens evne til å bekjempe infeksjon. Bivirkningene av både alkohol og antibiotika forsterkes dersom de to kombineres.


Du tåler alkohol dårligere hvis du har en kraftig infeksjon.

Eventuell kvalme og oppkast svekker effekten av kuren. Det er heller ikke farlig å kombinere penicillin og alkohol. Man bør likevel være avholdende når man gjennomfører en penicillinkur fordi alkohol til en viss grad nedsetter kroppens egen evne til å bekjempe infeksjonen. I tillegg tåler man ofte alkoholen litt dårligere når man har en så kraftig infeksjon at man trenger penicillin. Alkohol framstilles vanligvis ved gjæring av sukkerarter i plantematerialer som frukt, korn eller poteter.


Alkohol har høyest konsentrasjon i brennevin, mens vin og øl inneholder noe lavere konsentrasjoner. Temaside med statistikk, fakta, artikler og nyheter om alkohol. Rusmidler, doping og avhengighet.

Temaside om avhengighet, rus og samfunn, samt rus og psykisk helse. Forekomsten av tenåringsdrikking er blitt mye lavere siden årtusenskiftet – både i Norge og i mange andre land. USANT: Man har lenge trodd at alkohol øker nedbrytingen av antibiotika i mage- og tarmsystemet og at mengden antibiotika som absorberes, blir redusert.


Men alkohol har ingen ødeleggende virkning på antibiotika. Det er likevel ikke lurt å drikke hvis man har en infeksjon , siden alkohol kan svekke kroppens forsvar mot infeksjoner. I abstinensfasen har alkoholikere gjerne vedvarende kvalme med oppkast og diarre, mens langvarig alkoholmisbruk ofte fører til alvorlig fordøyelsesbesvær. Hvorfor gir alkohol fordøyelsesbesvær, og hvilke skader kan du få? Magesekken blir irritert og får slimhinneskade som kan gi sur svie, brenning og ubehag i øvre deler av magen.


Behandlingstilbudet er begrenset og består av først og fremst av avvenning fra alkohol. I tilfeller av alvorlig leversykdom kan det eneste behandlingsalternativet være en levertransplantasjon for avholdende pasienter. Alkohol er en viktig årsak til leverkreft i den vestlige verden. Når all alkohol er sugd opp og noenlunde jevnt fordelt i kroppens celler, oppnår vi gjerne høyeste punkt på konsentrasjonen av alkohol i blodet etter alkoholinntaket.


Etter dette vil alkoholkonsentrasjonen i blodet synke. Dette skyldes først og fremst at alkoholen forbrenner i leveren. En og samme person kan også oppleve stor variasjon fra gang til gang, avhengig av andre fysiske og psykiske faktorer. Noen blir aggressive, voldelige og selvdestruktive under alkoholpåvirkning.


På grunn av virkningene på sentralnervesystemet blir risikoen for skader, ulykker og vold økt etter inntak av alkohol.

Cystitis etter alkohol forekommer ofte hos både kvinner og menn, på grunn av irritasjon av slimhinnets mukøse membran. Men med denne patologien er det et effektivt program for terapeutiske effekter, som ikke bare krever bruk av passende medisiner, men også overholdelse av prinsippene for kostnæring. Det er forsket mye på hvordan alkohol påvirker fysisk og mental helse, og medisinsk forskning finner stadig flere sammenhenger mellom alkoholbruk og ulike alvorlige sykdommer.


Faktorer knyttet til genetikk, ernæring og infeksjon (hepatitt C) vil også påvirke risikoen for sykdom. Alkohol metaboliseres til eddiksyre (acetat) via acetaldehyd (fig 3). Normalt vil kapasiteten for videreomsetningen av acetaldehyd være så uttalt at dette toksiske mellomprodukt ikke akkumuleres og neppe vil indusere skade.


Leverskade som følge av alkohol. De fleste som misbruker alkohol , får fettlever på grunn av levercelleskade og portal hypertensjon. Noen får alkoholisk hepatitt og levercirrhose. Alkoholisk hepatitt utvikles etter kortvarig høyt inntak av alkohol eller som forverring i et kronisk forløp som ender i levercirrhose. Alkohol og legemidler kan påvirke hverandre når de tas sammen.


Alkoholen kan få endret rusvirkning, samtidig som legemidlets virkning kan bli forsterket. Ved bruk av enkelte legemidler er det svært viktig å unngå alkohol. Urinveisinfeksjon er en vanlig sykdom hos kvinner i alle aldere. Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør.


Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av. Noen ganger kan det være forhold som gjør det vanskeligere å behandle infeksjonen , for eksempel hvis man har nyrestein eller har medfødte misdannelser i urinveiene. Infeksjon av denne typen kalles komplisert urinveisinfeksjon, og forekommer hos av befolkningen. Ukompliserte urinveisinfeksjoner, det vil si blærekatarr hos ikke-gravide og ellers friske kvinner som ikke er spesielt utsatt for infeksjon , går ofte over av seg selv i løpet av tre dager til en uke.


Dersom du får hyppige infeksjoner , finnes det forebyggende tiltak du kan prøve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg