torsdag 26. oktober 2017

Gravid etter senabort

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Du kan bli gravid igjen kort tid etter abortinngrepet. Det er derfor viktig at du har tenkt igjennom om du trenger prevensjon etter aborten og eventuelt hva slags prevensjon du vil bruke.


I forbindelse med forundersøkelsen på sykehuset vil du få veiledning og råd om prevensjon. Om kvinnen er mer enn uker gravid og har hatt en missed abortion, blir det satt i gang en ”mini-fødsel” med medikamenter. Kvinner får tilbud om smertestillende medikamenter når dette er nødvendig. Bettina mistet i uke – og ble fort gravid igjen. Jeg er av den faste overbevisning at veien videre i livet, og også i et eventuelt nytt svangerskap, blir mye enklere å gå hvis man har jobbet seg godt gjennom en så tøff påkjenning som en senabort faktisk er.


Tap av graviditet i andre trimester skjer i peroden fra 13. Svangerskapsukene regnes fra første dag i siste menstruasjon, altså opp til uker før man faktisk blir gravid. Det er altså selvbestemt abort frem til og med svangerskapsuke. Søknaden skal vurderes av en nemnd som består av to leger. En senabort skjer ikke uten grunn, men grunnene kan være mange, enten en svikt i livmorhalsen slik jeg fortalte deg om, eller at litt av morkaken har begynt å løsne og blødningen har disponert for betennelse.


Det kan da være at fosterhinnene brister og vannet går. Hva er en senabort ? I Norge i dag har kvinner rett til selvbestemt abort frem til utgangen av 12. Den første instansen heter primærnemnd og består av to leger. En av legene oppnevnes av fylkesmannen. Siden jeg er gravid med tvillinger er situasjonen spesiell, og å fortsette svangerskapet kunne også utgjort en risiko for det friske barnet.


Lettelsen da vi endelig hadde tatt er valg er enorm, og det sier meg at vi har valgt det som er rett for oss. Om valget mitt var riktig eller ikke vil jeg helst ikke ha noen diskusjon rundt. Jeg har forståele for dette så vær så snill å respekter mitt valg, det kan ikke gjøre om nå uannsett!


Dermed øker antallet aborter når fosteret har Downs syndrom. Ni av ti velger å avbryte svangerskapet, viser beregninger fra Medisinsk fødselsregister. Jeg ble uplanlagt gravid med faren min sin bestekompis og er nå i uke 25.


Jeg merket ikke at jeg var gravid før i uke og fikk ikke godkjent senabort her i Norge. Kan jeg dra til utlandet å ta abort der? Jeg kan virkelig ikke beholde dette barnet.


For jeg vil verken ha det eller har muligh. Det er ingen legekontroll etter aborten, men du skal ta en graviditetstest etter fire uker for å være sikker på at svangerskapet er avsluttet (ca. av 1er fortsatt gravide etter medisinsk abort). Hvis man er gravid og får smerter i underlivet , er det ikke nødvendigvis alvorlig. Likevel skal legen vurdere om det er av betydning eller ikke.


Rilignende smerter, det vil si smerter som kommer og går, eller tyngdefornemmelse midt i underlivet, stammer som regel fra selve livmoren. Hei #128513; Jeg har funnet ut at jeg er gravid igjen etter senabort er for noen år siden. At det kan ta tid kan være normalt.


Men enkelte trenger hjelp og oppsøker en fertilitetsklinikk. Les vårt intervju med gynekolog Liv Bente Romundstad (bildet) ved Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim. De vanligste årsakene er misdannelser i. Senabort kalder man en abort der foregår efter udgangen af 12.


Er du i tvivl om abort, ring til Abortlinien. Aborten foregå som en for tidlig fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg