mandag 30. oktober 2017

Etternavn i norge

Statistikken er oppdatert 23. I andre land i Europa er det mer vanlig med yrkesnavn. Andelen -sen-navn er synkende. I verden er det 103. Som hovedregel kan du velge fritt blant frie etternavn.


Beskyttede etternavn.

Tilbake til toppen. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Du kan endre både fornavnet, mellomnavnet og etternavnet ditt. Norge , fulgt av Danmark og USA. Merk at mellomnavn ikke er et fornavn.


Navn som kan tas som etternavn , kan også tas som mellomnavn. Endre navn elektronisk.

Navneendringer kan gjøres elektronisk hos Skatteetaten. De mest brukte for- og etternavn. I Sør-Korea (og i Nord-Korea) skrives normalt etternavnet først, etterfulgt av et tostavelses fornavn, der siste stavelse starter med liten bokstav.


Mange hadde ikke noe etternavn. Folkeregisteret som et navn som er eller har vært i bruk som fornavn. Her er et morsomt kart som viser de mest brukte etternavn i hele Europa.


Etternavn : Mest brukte navn i Europa. Berg ligger på en 14. Nedgangen kunne nok ha vært enda større dersom han hadde hatt et mer uvanlig navn, sier han. Finn opprinnelsen til et etternavn.


Hva vet du egentlig om ditt navn? Finn den geografiske utbredelsen og betydningen av ditt navn! Om oppmerksomheten rundt de mest brukte navnene får mange til å velge andre navn, er et spørsmål vi lar stå ubesvart. Kjært barn får mange navn.


Gårdsnavn: en “adresse” som forteller hvilken gård en person var fra og bodde på. Vi har dekning av alle dødsannonser og dødsfall og du kan søke på navn, sted og dato. Disse benyttes ofte i dag som etternavn.

I slike tilfeller må alle som har etternavnet godkjenne søknaden, men dersom giftemål er grunnen til at man vil endre etternavn er ikke dette like. Noen av de aller eldste er naturnavn, og er usammensatte ord (grunnord). Når det gjelder etternavn , kan du som hovedregel velge fritt blant frie etternavn. Vær imidlertid klar over at ikke alle navn er frie.


For at du skal kunne ta et beskyttet etternavn , må alle som allerede heter det samtykke, sier kommunikasjonsdirektøren. Om en person vil endre navn til et beskyttet etternavn , må han eller hun innhente samtykke fra samtlige som har dette etternavnet. For barn under år gis samtykke av den eller dem som har foreldreansvaret.


Nå skulle alle ha et fast etternavn og det var ikke lov å endre etternavnet uten tillatelse fra myndighetene. De som ble født etter 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg