mandag 9. oktober 2017

Smerter i brystet venstre side kvinne

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Av og til med utstråling til en eller begge armer, hals eller underkjeve. Symptomene er ofte kvalme, tungpust og blek, klam hud. Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft.


Brystsmerter fra muskel-skjelettsystemet (myalgier) er gjerne av stikkende karakter, og smertene er ofte lokalisert til venstre side av brystkassen.

Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både. Det er særlig to symptomer du skal ta svært alvorlig når det gjelder hjerteinfarkt. Det ene er plutselige smerter midt i brystet , og det andre er akutt tungpustethet.


Særlig for kvinner kan smertene være diffuse. Men de fleste får noen klassiske kjennetegn. Smertene føles pressende, brystet blir trangt, og mange blir kvalme, kaldsvetter og får influensaliknende, ekstrem sykdomsfølelse.

Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte. Gallesteinsanfall gir ofte plutselig innsettende smerter i høyre side av magen under ribbensbuen. Kan også gi opphav til smerter strålende ut i brystet.


Lungebetennelse og lungehinnebetennelse kan gi brystsmerter. Smerten forverres ofte når du hoster eller ved dyp innånding. Noen kvinner rammes av dette, og de kan oppstå i venstre eggstokk. Men hvordan kjenner man dette?


Du har kanskje spist lite, men føler deg mett likevel. Du kan kjenne en skarp smerte på siden som noen ganger akkompagneres med uregelmessige menstruasjonssykluser, smerter i bekkenet, kvalme, oppkast og generelt ubehag i magen. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste.


Eventuelt hemoptyse. Siden kvinner normalt er eldre enn menn når de får sitt første hjerteinfarkt,. Men å bestemme når brystsmerter skyldes hjertesykdom – og når. Smerter i brystet er egentlig smerter i brystkassen, altså også. Det stikker på venstre side når jeg puster inn, noe som er svært.


Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige.

Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. Dersom du opplever smerter som kjennes som et korsett strammes rundt brystet , og du har problemer med å puste, skal du være obs. Har du en historie med hjerteproblemer og hjerteinfarkt i familien, kan dette være en advarsel om at noe er på gang. Vær klar over at mange kvinner rammes av infarkt, og også yngre kvinner under år.


Schlichting beskriver smertene som typiske stingsmerter. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet. Smerter eller følelse av spreng i brystene rett før menstruasjon er vanlig og sjelden et tegn på brystkreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg