fredag 6. oktober 2017

Meny hjort

Høsten er tiden for viltkjøtt! Hos MENY finner du et stort utvalg av årets ferske viltkjøtt, alt fra elg, reinsdyr, til fasan og mer eksotiske råvarer av vilt. Ytrefilet av hjort med pastinakkpuré og viltsaus Hjortefilet, eller medaljong, er gourmetmat, her servert med mandelsmør, pastinakkpuré og viltsaus. Hjorteviltregisteret er en nasjonal database som ivaretar data fra jakt på elg, hjort , rådyr og villrein, samt opplysninger om fallvilt av utvalgte arter. I tillegg har det et høyere innhold av en rekke viktige næringsstoffer, da dyrene beiter i det fri, og har et variert og sunt kosthold.


Sett elg, rype, hjort eller reinsdyr på menyen.

Fra midten av oktober og ut januar får du kjøpt fersk reinsdyrkjøtt hos MENY. Dette er utsøkt kjøtt fra dyr som har levd et godt liv og er mat for de store anledninger og når du har tid til å nyte. Vilt er nydelig høstmat.


Hjort bistår næringslivet med forretningsjuridisk rådgivning og tvisteløsning på en rekke områder. I år støtter Hjort prosjektet Bærekraft i leverandørkjeder, hvor Amnesty gjør grundige etterforskinger og utarbeider landrapporter i arbeidet med nasjonale og internasjonale rammevilkår for etisk næringsvirksomhet. Hjort er ett av de dyr som er brukt som menneskemat i årtusener. Sammen med fisk var det en viktig næringskilde for mennesker. Kjøttet har 1- fett (er magert), mye høyverdig protein og høyt innhold av mange andre vitaminer og mineraler, bla B12.


Det er en økende stamme av vill hjort her i Norge og økende oppdrett av hjort.

Menneskene Menneskene hos Hjort. Søk etter medarbeider:. Advokatfirmaet Hjort bistår forretningsklienter, offentlige og private klienter med rådgivning og prosedyreoppdrag i saker innenfor alle rettsområder.


Hjemmelaget hamburger av hjort fra Holmsbuhjort med tyttebærrømme, ekte briochebrø salat, tomat, sopp, gruyereost og pommes frites – kr. Inneholder: hvete, melk, soya, og spor sesamfrø) Hjortefilet av hjort fra Holmsbuhjort med soppsaus, poteter og grønnsaker – kr. Slik lykkes du med hjemmebakt brød Hjemmebakt brød er alltid populært.


Apéritif gir deg oppskriftene på brød og andre fristende bakverk som passer i matpakken, til frokosten eller som følge til dagens varme måltider. Her finner du et knippe oppskrifter med hjortekjøtt i hovedrollen, alt fra rått kjøtt, til kjøttboller og tunge. Og har du noe hjortekjøtt i fryseren så har vi en hel rekke oppskrifter å. På Sjøhuset bytter vi meny med jevne mellomrom slik at du alltid har et rikelig utvalg å velge mellom. Våre retter er satt sammen av deilige råvarer fra lokale leverandører, satt sammen med tanke på smaker og farger.


Vi er utrolig stolte og gleder oss til hver nye gjest som skal få smake de nye rettene. Hjort : krydre hjortebiffene med knust svart pepper, knust einebær, hakket timian og litt salt. Varm en jerngryte med smør, olje og uskrelte hvitløksfedd. Stek kjøttet godt på alle kanter, i cirka minutter.


Ta kjøttet ut av gryten og la det hvile i 10- minutter før du skjærer i det. Kok ut jerngryten med kraft fra rødbet og litt. Har fått tak i nydelig, ferskt, kortreist hjortekjøtt fra Løiten!


Dette er ikke noe sponset innlegg, for hjorten måtte jeg betale dyrt for!

Neida -eller joda, jeg måtte det, men den var ikke så dyr altså! Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rette måten er kjøttet mørt og saftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg