torsdag 26. oktober 2017

Smerter i magen venstre side under ribbein

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. For en uke siden fikk jeg plutselig en ekstremt sterk stikkende smerte under venstre ribbein.


Hei, jeg har den siste måneden opplevd en gradvis økende følelse av ubehag og trykk i området under de nederste ribbeina på venstre side. I begynnelsen var plagene av en karakter som gjorde at jeg fint kunne fungere i jobb og studier, men de siste to ukene har plagene forverret seg. Streke smerter i venstre side under ribbeina.


Blodprøver er fine. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet. Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod.


Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen. I begynnelsen var det ikke smertefullt, men snarere en slags dunkende tilstedeværelse som jeg da antok kunne være en strekk i muskulaturen. Nedenfor ribbeina (hvor jeg skjønner at smertene sitter) er det i det ytterste laget magemuskler og under der, under et lag med beskyttende hinne befinner tarmene seg.


Tykktarmen ligger i en bue opp mot siden og går deretter ned mot nedre del av magen på venstre side. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Fordi magen er den største kroppens hulrom, kan smerter på venstre side indikere et problem andre steder i magen.


En ektopisk svangerskap i venstre egglederen kan stråle smerte i den øvre del av buken. Hos kvinner, kan endometriose føre til kroniske smerter i hver side av magen. Smerter i området under magen på høyre side kan være relatert til allergi eller tarmbetennelse.


Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer, er det beste tiltaket hvile og fysioterapi. Nei, aldri smerter om natta. Han blir uvel når smertene er på det verste. Ingen oppkast eller kvalme.


Det er spesielt etter endt arbeidsdag at smertene er ille. Veldig mange mennesker sliter med hyppige magesmerter grunnet en dårlig fungerende tarm. Forstoppelse kan være årsaken til smerter. Er smertene lokalisert ved navlen, eller lenger ned i magen , på høyre eller venstre side , har det gjerne med tarmen og gjøre, sier hun. Er til tider plaget av ubehag og enkelte ganger smerter øverst i magen , rett under ribbeina.


Rett under der ribbeina slutter liksom). Dette er spesielt om morgenen like etter at jeg har stått opp. Men da hjelper det å drikke noe, akkurat som om det løser opp. Var plaget av det samme for et år siden også. Dette kan føre til en konstant, verkende type smerte.


Flankesmerter, som er karakterisert som smerter i siden som følte et sted mellom den nedre brystkasse og bekken, er vanligvis forbundet med nyreproblemer. Smerter i flanken eller nedre del av ryggen ofte stråler ut i midten av magen eller lysken rett under magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann.


I en stund nå (en mnd?) har jeg hatt vondt bak sånn ca midten av de nederste venstre ribbeina, og akkkurat rett under dem. Det er ikke intense, akutte eller stikkende smerter , men mer en jevn svak smerte som aldri forsvinner. Det minner litt som å ha hol men på fe. Jeg er ei jente på år.


Blindtarmen ligger jo helt nede på høyre side av magen , ikke like under brystet. Har prøvd å bruke BH uten spiler, sportsbh, ingen BH, alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg