fredag 27. oktober 2017

Blir ikke kvitt sopp i munnen

Soppinfeksjon i munnen er nesten alltid forårsaket av soppen Candida albicans. Sopp i munnen skyldes en infeksjon oftest forårsaket av det man kaller candida sopp. Enten som et hvitt beleg du kan skrape av, eller rødme i munnhulen.


I noen tilfeller kan sopp i munnen forårsake svie og ubehag i munnhulen. Hvis sopp i munnen ikke behandles, kan det utvikle seg og bli kronisk.

Hvordan får man sopp i munnen ? Candida finnes i munnhulen hos nesten halvdelen av befolkningen. Alle med tannprotese har Candida, uten nødvendigvis å ha sjenanse av det. Candida blir først et problem, når det av en eller annen grunn skjer en endring i munnhulekjemien som favoriserer Candida på bekostning av de andre mikroorganismene i munnen. Som du forstår er det i første omgang viktig å finne ut om det er noen underliggende årsak til soppinfeksjonen.


Det andre blir om fastlegen din har påvist sopp. Er det blitt tatt prøve?

At du ikke har hatt effekt av soppmiddel taler for at det ikke er sopp du har i munnen. Hvis mor har symptomer på sopp og man ikke ser noe i barnets munn : Da skal alltid BEGGE TO ha behandling. Barnet kan ikke gi beskjed om det begynner å få symptomer (altså om det begynner å få ubehag i munnen ) og da risikerer man at barnet smitter mor og at det blir vanskelig å bli kvitt soppen. Hva er sopp og trøske? Sopp blir først et problem dersom det blir for mye av den.


Sopp er en del av normalfloraen på huden vår. Risikofaktorer for soppinfeksjon kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen. Trøske er er soppinfeksjon i slimhinnene i munnen.


Munnsopp er en type sopp som angriper munnen. Symptomene er at man får et hvitt lag. Det som hjelper mot munnsopp er å smøre munnen med naturell yoghurt.


Dette er en ansamling av sopp i munnen. Behandlingen gjentas til at all sopp i munnen er borte. Behandles for sopp , og har holdt på med dette i to-tre uker.


Babyen ble satt på behandling for ca en uke siden, fordi han ikke har symptomer: Jeg har brenning i brystene, og tidvis blir brystvorta hvit ytterst.

Har likevel ikke såre brystvorter eller vondt når jeg ammer. Det var seriøst ment, men jeg er ikke lege. Hvis det er samme tabletter som brukes til underlivssopp, og ikke lokalbehandling i munnen , så er det sant. En fryktet bivirkning er alvorlig leverskade. Trenger du å ta tabletter mot sopp i mer enn tre uker, bør du følges opp med regelmessige blodprøver.


Folk med infeksjoner som ikke blir bedre på vanlige soppdrepende tabletter, kan behandles med intravenøs behandling. Her har det kommet inn et kjerringråd mot sopp i munnen. Kanskje det hjelper deg også? Anonym bruker skrev: Hunder og katter bæsjer da ute, men det var ift hvor redde de eventuelt blir. Alle vanlige husdyr går på do ute.


Skjul at jeg er logget inn. Sopp tåler vanligvis både lav og høy pH-verdi, så kjerringråd som yoghurt og eddik vil nok ikke kunne påvirke dette særlig. Jeg vil påpeke at det kan være lurt å gå til legen for å finne ut hva som kan være årsaken til plagene dine dersom soppkremen ikke tar symptomene, anbefaler hun. Det er likevel ikke alle som har plager av det. Det finnes en rekke andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer, men som behandles på andre måter.


Jeg bruker bare bind ved mens så ikke tamponger som har noe å si her. Tror hormoner og at det er ganske tett der nede som utløser det. Ellers er jeg enig i at mannen man har seksuell omgang med også må ta en kur samtidig ellers blir man aldring kvitt det. Sukker i maten har nok mye å si det og.


I tillegg til å være ubehagelig gir munntørrhet også større risiko for å få soppinfeksjon i munnen og for å utvikle hull i tennene. Det er heldigvis en rekke ting du selv kan gjøre for å forhindre dette: Prøv å skifte til fluortannpasta som ikke skummer, fordi overflateaktive stoffer kan ødelegge den beskyttende spytthinnen i munnen. Ikke pirk på sår eller blemmer i munnen ! Nycodent Aloclair er en gel som danner en beskyttende hinne og gir smertelindring ved blemmer og sår i munnen.


Gelen kan gjøre det lettere å spise og drikke og inneholder ikke alkohol så den svir ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg