tirsdag 13. september 2016

Skostørrelse barn 2 år

Vet at det er individuelt, men CIRKA hvilken skostørrelse bruker en -åring? Tenkte å kjøpe et par vintersko på salg, som han kan bruke om år. Barnas føtter vokser veldig fort! Vi anbefaler også å ta ut sålene med jevne mellomrom, få barnet til å stå på sålen med vekt på begge beina uten å krølle tærne. Skostørrelse barn og baby= Vanskelig tema!


Mål barnet ditt sin fot for å finne den riktige størrelsen.

Babyer og småbarns føtter kan variere mye i størrelse. Den beste måten å finne riktig skostørrelse for barnet ditt er å måle barnets føtter ved. Hun bruker str i sko. Mine har brukt pute fra de var babyer, mest fordi de var mye tette i brystet om vinteren de to første vinterne og likte å ligge høyt med hodet.


Nedenstående skjema er veiledende for hvilken skostørrelse , inkl. Vær oppmerksom på at det kan være forskjell på størrelsene fra merke til merke. Vi anbefaler derfor alltid at barnet er med når man skal kjøpe barnesko slik at vi kan gi gode råd og finne den riktige størrelsen.


Gutten min er år og mnd. Merkelig skoekspeditør du traff, forresten.

Det skal ikke være noe som er altfor stort til et barn. Det er forskjell på størrelse på barn , og forskjell på skostørrelse til barn. Akkurat som hos oss voksne. Finnes det en normal som viser vanlig skostørrelse i forhold til alder? Eller i forhold til høyde?


Sønnen min fyller år 29. Høyde og vekt i tabell beregnet ut fra en eldre skandinavisk undersøkelse. Bemerk at barna siden da generelt er blitt litt høyere og tyngre. Lillemann er år og mnd.


Synes han har så store bein. Må ha i sko :-) Han blir nok lang, den gutten, men har han store føtter for alderen? Vi har ikke begynt med hodepute ennå, han turner jo rundt i senga så vi har ikke sett poenget. Men når begynner man med pute, vanligvis? Hvilken skostørrelse har barnet mitt?


Det er viktig for utviklingen av føtter og motorikk at barna har fottøy i riktig størrelse og med riktig form. Derfor er det også viktig å følge med på føttene og hvordan de vokser, slik at du kan velge fottøy i riktig størrelse. Knoglerne i denne alder er meget fleksible, så barnet mærker stort set ikke nogen smerte, hvis skoene er for små.


Det vil si at dersom man velger etter standard alder i centilong-systemet, kan klærne være for små allerede ved innkjøp. Rundt ½ år kan de fleste barn sykle på sykkelen.

De kan ta på noen klær selv. Mange har vanskelig. Tabell for skostørrelse og ca lengde på fot (sokker) Bruk f. Legg opp masker fordelt på strømpepinner (masker på hver).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg